Hárman egy célért

tate.jpg

Van egy alapvető igazság az életben, amely valahogy úgy szól, hogy mindenkinek úgysem lehet megfelelni. Szerintem ezt az állítást, itt és most, gondoljuk át újra, mert négy körrel az alapszakasz vége előtt egy teljesen új, háromcsapatos verseny kezdődött az NFC keleti csoportjában. Szerintem ez azért minden futballfannak megfelel!

Adva van ugyebár három csapat: a bajnok Philadelphia, a kezdő- és tartalékirányítóját egyaránt nélkülözni kényszerülő Washington és a négymérkőzéses győzelmi sorozattal rendelkező Dallas. Hogy közülük végül melyik együttes lesz ott a playoffban? Várom a tippeket - komolyan!

 

A legkevesebb sansza kétségkívül a Redskins-nek (6-6) van, de nem azért, mert 28-13-ra kikapott az Eagles vendégeként, sokkal inkább azért, mert a címvédő otthonában elveszítette tartalékirányítóját, Colt McCoy-t, akinek a jobb lábában eltörött a szárkapocscsontja. Vagyis a biztos kezdő QB, Alex Smith után számára is véget ért az idény. Ez pedig azt jelenti, hogy a DC sorsa mostantól a nagy túlélő, ám korszakos irányítózseninek még költői túlzással sem nevezhető interception-gyáros, Mark Sanchez kezében van. Személy szerint nem fogadnék nagy összegben arra, hogy a fővárosiak kerülnek majd ki győztesen a háromcsapatos párharcból.

 

A Philadelphiára (6-6) már hajlandó lennék pénzt áldozni, főleg azok után, amit a az ősi rivális ellen láttam tőlük. A cseréje óta rengetek kritikát kapó Golden Tate végre megmutatta, miért is szerezték meg őt az átigazolási időszak végén: 7-ből 7 elkapás, 85 yard, 1 TD és egy sikeres kétpontos kísérlet. Vele egyértelműen mélyebb lett az Eagles támadósora, és ha a futások is nagyjából ilyen hatékonysággal fognak működni a folytatásban is, akkor a bajnok jó eséllyel pályázhat a rájátszásra.

 

Igen ám, csakhogy a bajnokcsapat következő ellenfele éppen a csoport élén álló Cowboys (7-5) lesz, ráadásul idegenben. A Dallas immáron négymérkőzéses sikersorozattal büszkélkedhet, legutóbb ráadásul a liga egyik legjobb támadóegységét (Saints) sikerült 10 ponton tartania, ami azért elég jó ajánlólevél a folytatásra nézve. Persze az is kérdéses, hogy a saját stadion mennyire jelent majd előnyt, mert a két csapat utolsó 15 mérkőzése közül csupán négy alkalommal született hazai siker.

 

Személy szerint azt gondolom, hogy ha a Dallas nyer, akkor szinte biztos playoff-szereplőnek vallhatja magát, tekintve, hogy a sorsolása viszonylag könnyűnek tűnik (Colts, Buccaneers, Giants) az utolsó három körre. Ezzel szemben ha az Eagles nyer, akkor ugyan befogja a Cowboyst, de egy héttel később a Rams otthonában vizitál (oda nem győzni járnak mostanság a csapatok), majd a Houstont fogadja, hogy aztán Washingtonban zárja az alapszakaszt – és lehet, hogy a szezont is. Nos, mindezek után melyik gárdára fogadjunk?

 

El Fary