Chargers - Ravens értékelő

chargersravensertekelo.jpg

Parádés hajnali találkozón vagyunk túl, úgy gondolom senki nem bánta meg az éjszakázást, talán, hanem az egyik legszebb idei Ravens győzelemnek lehettünk szemtanúi! Nagyon fontos volt ez a diadal számunkra, hiszen így még mindig tovább élnek a PO álmok, egy kedvezőbb mai leosztás esetén hatalmas előrelépést jelenthetne a hajnalban elért eredmény. A védelem ismét jelesre vizsgázott, a támadósor megtette, ami a győzelemhez kellett, szinte tökéletes volt a kohézió a két csapatrész között. Volt itt minden, ami csak kellett, labdavesztések, labdaszerzések, rekord FG kísérlet, a srácok tehát mindent megtettek annak érdekében, hogy a magyar Ravens nation tagok családjai ne aludjanak zavartalan álmot szombatról vasárnapra virradóra. Lássuk mik voltak azok a kulcsmomentumok, melyek hozzásegítették szeretett hollóinkat a győzelemhez:

1. Elit szint a védekezés terén

4 sack, 6 yardveszteséges szerelés, 3 labdaszerzés, TD a védelemtől, egyszerűen nincsenek szavak rá, mennyire dominálta a meccset a hollók védelme. A pass rush feléledt a második félidőre, a secondary megint villogott, tökéletesnek látszik a formaidőzítés a szezon végére. Onwuasor, Mosley, Jefferson, Humphrey, Za’Darius Smith, Pierce, Young mind remekeltek, nagyon nehéz lesz kiválasztanunk a héten, hogy ki is kapja meg a meccs emberének járó elismerést. Ha ezt a formát fent tudnánk tartani hosszabb távon, sem a rájátszás, sem az nem lenne kérdéses, hogy bárkit, ismétlem bárkit meg tudnánk verni a védelemre alapozva a PO-ban!

2. Ezúttal a passzjáték is pofás volt

Na persze voltak megint homály passzok, idegesítően béna WR megmozdulások, nem jól lereagált szituációk, de én még mindig látom a konstans fejlődést Lamar játékán. Igaz elég lassú ez a fejlődés, de egy újonc irányító számára benne van a pakliban, hogy nem egyik napról a másikra sajátít el bizonyos dolgokat. Kell még a rutin, a megfontoltság, a pontosság javítása, de nem látom akadályát annak, hogy innentől fogva Lamar Jackson játékára épüljön a Ravens mint franchise.

3. A Chargers nagyon nem volt formában

Hiányzott az élesség, a precizitás, a los angelesi alakulat játékából. Rivers szerencsénkre többet volt elfoglalva a játékvezetőkkel, mint magával a meccsel, buta, de annál látványosabb szabálytalanságok jöttek végig a támadóegységüktől, egyszóval elég keményem a mi malmunkra hajtották a vizet. Ugyan annyi total drive-ból (12db), minden szegmensben (kivéve a sikeres passzok, 12vs23), jobb átlagot, mutatót hozott a Ravens. Erre azért nem mertem volna a meccs előtt nagy összegben fogadni. 55 yarddal többet passzoltunk, és 108 yarddal többet futottunk, mint az egekbe magasztalt Chargers O. Azt hiszem, ez tökéletesen megmutatja, hogy milyen nagyot is alakított hajnalban a csapat!

Az éjszaka látottak egyértelműen bizakodásra adnak okot, megvan az a játék, amivel meccseket tudunk nyerni, akár komolyabb csapatok ellen is, arra kell törekedni, hogy ezt a fejlődő tendenciát elől-hátul tartsuk meg, mi helyezzünk nyomást az eredménykényszer által közvetlen riválisainkra. Ma este pedig egy röpke 3 órára váljunk Giants, illetve Saints szimpatizánssá, még ha nehéz is!

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary