Győzelmével playoff helyre került a Colts

Sikerült javítani a múlt heti szegényes játékon, azonban ez sem volt elég a győzelemhez, hiszen 1 pontos vereséget szenvedtünk az Indianapolis Colts otthonában, ezzel pedig 5-10-re változott a mérlegünk. A vendég együttes a többi eredménynek is köszönhetően playoff helyrekerült.

Pedig nagyon idegesen kezdett a vendéglátó csapat, mi pedig kihasználtuk ezt a kihagyást és tudta a szerepét az offense, amely 14-0-ás vezetést tudott megszerezni. Jól variálta a játékokat Pat Shurmur, még Evan Engramet is bevetettük futóként. Az egész meccsen veszélyes volt a tight end és ő volt Sterling Shepard mellett a legveszélyesebb célpontunk, aki egyébként 100 yard felett zárt. Ezúttal nem mutatta meg a klasszisát Saquon Barkley, sorozatban második héten készült fel belőle jól az ellenfél védelme. Látszott is az Indianapolis védelmén, hogy az ő kikapcsolását helyezték előtérbe, több play action átadást is megettek. Eli Manningre egy drive kivételével nem lehetett panasz, és ez annak is köszönhető, hogy jól működött a passzblokkolás, egyszer sem sackelték az irányítónkat. Ebben a tekintetben elégedettek lehettünk a támadófallal, azonban a futásokat egyáltalán nem tudták segíteni. Azt azonban jó volt látni, hogy a múlt hét után fizikailag nem dominálták a játékosainkat, rögtön látható is volt az eredmény. Teljesen rendben van a 27 szerzett pont úgy, hogy ezúttal kizárólag az offense szerezte ezt a mennyiséget. Az utolsó perc miatt azonban komoly hiányérzetem van, 55 másodpercünk volt arra, hogy a saját 25 yardosunkról az ellenfél 35-40 yardjáig haladjunk, de túlzottan erőltette a nagy játékot Manning és a többször is jól működő seam route ezúttal félrement, az eredmény pedig interception lett. Nagy kár érte, mert ha nincs ez a kapkodás, akkor sokkal nagyobb esélyünk lehetett volna a fordításra és Eli is választ adhatott volna a kritikusainak. Így azonban akármilyen jól is játszott, hiányérzetünk maradt vele kapcsolatban, 2011-ben például rendre megoldotta ezeket a helyzeteket.

A védelem jól kezdett, utána azonban teljesen bedarálta őket Andrew Luck. Azért Janoris Jenkins butaságát is elő kell venni, aki csinált egy csúnya holdingot T.Y. Hiltonon, pedig abban a játékban labdát szereztünk volna egy sack után. Helyette 7 pont lett a Colts-nak. Lehet, hogy ezen múlott? Nem fogjuk már megtudni. Nyomás továbbra sem nagyon van és óriási szükségünk lesz egy klasszis pass rusher leigazolására, mert Olivier Vernon egyedül kevés. Szerencsére számos nagy nevű passzsiettető szabadügynök lesz, érdemes lesz majd figyelni rájuk. Tae Davis-nek is volt egy buta szabálytalansága, de tőle talán jobban elnézi ezt az ember, hiszen draftolatlan újoncként sajnos benne van az ilyen fegyelmezetlenség. Ugyan nem ez volt Landon Collins legjobb szezonja, de nagyon hiányzik ebből a defense-ből, sokkal nagyobb befolyása van a játék színvonalára mint azt hinnénk. Az azonban biztos, hogy Curtis Riley-ról és B.W. Webbről is lemondanék 2019-re. Ha nem jönnek a labdaszerzések akkor nem tud hatékony lenni ez a D, az ilyen játékosok ellen pedig rutinfeladat Lucknak egy GW drive bemutatása.

Fájó a vereség, hiszen nyerhető mérkőzés volt, de egy-egy elhibázott játék meghiúsította a győzelmet. Sokkal versenyképesebbek vagyunk tavalyhoz képest, azonban az a bizonyos plusz még hiányzik ami ahhoz kell, hogy ezekből az összecsapásokból mi jöjjünk ki jól. Ez viszonylag rövid távon orvosolható, hiszen itt nemcsak néhány döntésről van szó, hanem a keret színvonala sem elégséges mindenhol (amelyen egy offseason alatt is sokat tudunk csiszolni, nemcsak a szerencséről van itt szó), de a jövőről is gondoskodnunk kell. Talán az utolsó fordulóban a rájátszásba jutó Cowboys ellen tudunk javítani.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu