Mike Zimmer: Nem mondok le és nem is vonulok vissza

Határozott elképzelései vannak Mike Zimmer-nek, a Vikings vezetőedzőjének, annak ellenére, hogy vannak akik őt (is) okolják az idei kudarcért. Mint köztudott idén a Minnesota Vikings együttese, leginkább saját magának köszönhetően sikeresen lemaradt a rájátszásról. Többen szóvá tették, hogy vagy Rick Spielman-nek (GM) vagy Mike Zimmer-nek (HC) – esetleg mindkettőnek – mennie kellene, de legalábbis komoly ultimátumot kell adni, hogy ne érezzék magukat teljesen nyeregben, ugyanis az eredmények nem feltétlenül mutatják azt, hogy minden rendben lenne.

Zimmer elmondta, hogy nem tervezi a lemondását és a visszavonulását sem, marad a csapat vezetőedzője. 

Zimmer mérlege a csapattal 47 győzelem, 32 vereség és 1 döntetlen, ami még bőven pozitív mérleg, mégis hallani elégedetlenkedő embereket. Persze nem minden döntése ér aranyat a vezetésnek, láthatjuk John DeFilippo esetét, akit bár a támadójáték továbbfejlesztése miatt hívtak és szerződtettek, leginkább csak konzervatív és eredménytelen játékhívásokat láthattunk. Ez bele is került az edző állásába. Ilyen mértékű melléfogás nagyon régen fordult elő a csapatnál.

Persze sokan szeretnének azonnali változást, amit most, hogy nagy eséllyel elviszik a támadó és védő koordinátorunkat is, így még távolabb fog kerülni, hiszen az új edzőkkel kell majd összeszokniuk a játékosoknak. A védelem még inkább megsínyli majd a változást, hiszen egy elit védelem elveszíti a közvetlen vezetőjét és bár Zimmer minden valószínűség szerint marad a vezetőedző és jelentősen belefolyik a védelem munkájába, mégis egy új koordinátor alá kell majd dolgozniuk a srácoknak.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: bemidjipioneer.com