Kinevezték a Packers vezetőedzőjét

lafleurpackers.jpg

A vezetőedző nélkül maradó nyolc együttes közül elsőként a Green Bay Packers nevezte ki az új edzőjét. Választásuk a Tennessee Titans offensive koordinátora Matt LaFleur-re esett. A Packers négyéves szerződést kötött az új HC-vel és a szerződés tartalmaz egy ötödik éves opciót is.

A 39 éves LaFleur igen hamar felkerült az edzői poszt csúcsára. 2015 előtt az egyetemi bajnokságban, a Texans és a Redskins edzői stábjában dolgozott quality control és irányító edzőként. Két évig az Atlanta Falcons irányítóedzője volt majd 2017-ben csatlakozott Sean McVay stábjához.

Los Angelesben az offensive koordinátori posztot töltötte be de a játékhívásokat McVay nem adta ki a kezéből. Így tavaly ismét váltott és az ugyancsak újonc vezetőedző, Mike Vrabel stábjához csatlakozott offensive koordinátorként és itt már a játékokat is Ő hívta.

A Titans koordinátoraként azért nem váltotta meg a világot, a passzjáték finoman szólva sem brillírozott. Marcus Mariota sérülései is szerepet játszottak ebben de a támadófal sem volt túlzottan stabil. A Ravens ellen 11 alkalommal sackelték az irányítójukat. A futójátékkal és Derrick Henry-vel viszont kitűnő munkát végzett.

LaFleur most nagyobb fába vágta a fejszéjét és hogy ez mennyire lesz sikeres vállalkozás abban nagy szerepe lesz Aaron Rodgers-nek. Az nyílt titok, hogy Mike McCarthy elküldésében szerepe volt az irányítónak és valószínűleg az új vezetőedző kiválasztásába is beleszólása lehetett.

nfl.com, Fotó: twitter.com