Az egyetemről érkezik az Arizona Cardinals új vezetőedzője

Véleményem szerint tegnap este nagy meglepetést okozva az Arizona Cardinals bejelentette, hogy Kliff Kingsbury-t kinevezte a csapat vezetőedzőjének. A jelenleg 39 éves edző négyéves szerződést kötött a csapatával amely tartalmaz egy ötödik éves opciót is.

Az egyetemi edzők közül Kingsbury volt a legkeresettebb de azért mégis meglepetést jelent, hogy végül Ő lett a befutó. Az utóbbi pár hétben elég sokat írtak az edzőről és folyamatosan csak ellentétes hírek érkeztek így meglepő a végkifejlet.

Kingsbury irányítóként játszott és a New England Patriots kiválasztotta a 2003-as Draft hatodik körében de játékosként nem élt meg sok sikert. Egy év után távozott majd egy évig a Jets és a Saints játékoskeretéhez tartozott. Ezt követően két évig Kanadában focizott.

2008-ban lett edző, a Houston és a Texas A&M quality control edzője és offensive koordinátora majd kinevezték a Texas Tech vezetőedzőjének. A csapattal 35-40-ös mérleget ért el de a Big 12 konferencia ellenfelek ellen csak 19-35-ös mérleggel rendelkezik. A legsikeresebb támadóegységét 2016-ban dirigálta amikor még Patrick Mahomes volt az irányítója.

A tavalyi szezon vége előtt megköszönték a szolgálatait és aláírt a USC támadó koordinátorának. A csapat megtiltotta, hogy NFL csapatokkal interjúzzon de pár napja még arról volt szó, hogy Josh McDaniels távozásakor a New England Patriots támadókoordinátora lesz.

Nos McDaniels a helyén marad és a tavalyi bukása után Kingsbury vezetőedző lett az NFL-ben úgy, hogy még segédedző sem volt a profik között. A Cardinals-nak ki kellett vásárolnia a USC-s szerződéséből de nem fog nekik fájni az a 150 ezer dollár amit ki kell fizetniük.

nfl.com, Fotó: twitter.com