Hivatalos! Bruce Arians a Buccaneers 12. vezetőedzője!

Megtörtént, amit napok óta sejtettünk. Jason Licht már a kezdetek kezdetén rábökött Bruce Arians nevére, akit még arizonai pályafutása során ismert meg. Tényleg csak formalitás volt a többi interjú, egy hülye szabálynak köszönhetően. S a kinevezés hozományaként a védelmi koordinátor személye is napvilágot látott, hiszen Todd Bowles már csatlakozott is Arians stábjához. Ők két sikeresnek mondható évadot töltöttek el együtt a Cardinals színeiben 2013-14 között. Akkor az az Arizona jól mutatott mind a támadó, mind a védelmi oldalon.

Én magam jó szakembernek tartom mindkettőjüket. Arians eddig minden állomáshelyén (Pittsburgh, Indianapolis, Arizona) jó munkát végzett. Legrosszabb NFL mérlege kinevezett vezetőedzőként egy 7-8-1-es szezon. Az irányítók a fő területe és mivel Jameis Winston többször megfordult már a vezetőedző által üzemeltetett irányító suliban, jól ismerik egymást. Todd Bowles bár mint Jets vezetőedző nem vált be, előtte azért védelmi koordinátorként jól működtek az egységei. 

Viszont! Egyrészt a Bucs egy 6. körös draft picket cserélt ki a Cardinals-szal az ügylet kapcsán. Mint kiderült ez az ára a vezetőedző kinevezésének, ugyanis Arians egészségügyi okokra hivatkozva önként lépett ki korábban arizonai szerződéséből. Másrészt, az idős vezetőedző megküzdött már a rákkal. Ez egyrészt kemény jellemre vall, másrészt azonban óhatatlanul felveti a kérdést. Fogja bírni ezt a strapát Bruce Arians egészsége?

A Bucs tehát nem követi az NFL trendet, miszerint fiatal vezetőedzővel próbálkozzon. Így tett viszont a Packers Matt LaFleur és a Cardinals is Kliff Kingsbury kinevezésével. Utóbbi ugyebár Patrick Mahomes volt egyetemi edzője.

Más jellegű hír még a csapat életéből. Mégis lesz Martalóc a Pro Bowl-on. Mike Evans kapott meghívást, miután Julio Jones sérülés miatt lemondta a szereplést.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com