A keret összeállításában Jon Gruden-é a végső szó

Reggie McKenzie kirúgásakor azt gondoltuk, hogy Jon Gruden teljhatalmat kapott a Raiders-nél de új general manager érkezett. A GM kinevezése önmagában igazából még semmit sem jelent mert fontos kérdés, hogy pontosan mekkora hatalma lesz a front officeban.

Mike Mayock szerintem nagyon jó választás mert igazi Draft gurunak számít így a játékbörzén számíthatunk pár jó választásra. A szabadügynökpiac és a végső keret kialakítása persze más dolog és Mayock elmondása szerint utóbbiban Gruden szava lesz a döntő.

Az ESPN-nek adott interjújában elárulta, hogy Gruden-é a végső szó és ezzel neki semmi baja sincs. Már 20 éve ismerik egymást és jól zárulhat az együttműködésük. Gruden küldi pályára a srácokat így nem gond ha döntő szava van abban, hogy ki legyen az az 53 játékos aki Raiders mezben vághat neki a következő szezonnak.

Mayock meg ha jól kielemzi a piacot és a Drafton elérhető játékosokat akkor remélhetőleg rengeteg minőségi játékosból kell majd Gruden-nek kijelölni a végső 53 főt. Mint mindig nagyon fontos lesz a Draft és nem csak a három első kör hanem a késői pickek miatt is mert ha ügyesen választanak a késői körökben is akkor igen hamar feljavul a csapat.

raiderswire.usatoday.com, Fotó: clutchpoints.com