Thomas Davis 2019-ben nem a Panthers-ben fog játszani

Thomas Davis figyelemre méltó karrierje a Carolina Panthers csapatánál véget ért. A linebacker és csapatkapitány egy érzelmekben gazdag videó üzenetben jelentette be a hírt a Twitter-en szerdán este:

Davis, aki egész karrierjét a Panthers csapatánál töltötte, miután 2005-ben az első körben kiválasztották, korlátlan szabad ügynök lesz, amikor az új bajnoki év március 13-án elkezdődik.

Egy évvel ezelőtt Davis bejelentette, hogy a 2018-az lesz az utolsó szezonja, de miután az NFL eltiltotta az első négy meccsre, úgy döntött, hogy folytatja a pályafutását 2019-ben. Davis márciusban 36 éves lesz, de ahogy azt a fenti videóban is elmondta, úgy véli, hogy maradt még a tankban.

"Meg szeretném köszönni a Carolina Panthers-nek," mondta Davis. "szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak - srácok, hihetetlenek voltatok. Tizennégy nagyon különleges év, amire mindig emlékezni fogok, ami mindig kedves lesz a számomra. Panthers szurkolók, nem tudom eléggé megköszönni nektek srácok a szeretetet és a támogatást."

Davis úgy távozik, hogy a Panthers csapatában a legtöbb tackle-t szerezte (1258 az edzők statisztikái szerint), de ez csak egy apró szelete a karrierje során elért sikereknek. 2012-ben ő lett az első játékos, aki három elülső keresztszalag szakadás után is vissza tudott térni. A 2014-es szezont követően megnyerte a rangos Walter Payton Man of the Year díjat.

A 2005-ös NFL Drafton a 14. helyen választották ki a University of Georgia csapatából, Davis tartalék safety és linebacker volt újoncként, majd 2006-ban teljesen átállt a linebacker játékra és gyorsan hatékony kezdőjátékos lett belőle.

A 2009-es szezon közepén a New Orleans elleni meccsen a jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag, majd hét hónap múlva egy holtszezonbeli edzés során megint megsérült és ennek következtében kihagyta a teljes 2010-es szezon. 2011-ben visszatért, a szezon második meccsén azonban a harmadik alkalommal is elszenvedte ugyanazt a sérülést.

Mindenezek ellenére 2012-ben visszatért és jobb játékossá fejlődött, mint a súlyos sérülések sorozata előtt. Az elmúlt hét szezon során csak három meccset hagyott ki sérülések miatt. Davis 2017-ben 88 tackle-t szerzett (15 meccsen), 2018-ban pedig 84-et (12 meccsen). Pályafutása során a hivatalos statisztikák (1,077 tackle) alapján a második helyen áll az aktív játékosok között, a Cardinals safety-je, Antoine Bethea mögött.

Davis karrierje során 13 interception-t szerzett, ebből 10-et azután, hogy 2012-ben visszatért - a második legtöbbet (a csapattársa Luke Kuechly mögött) a ligában ebben az időszakban. 2017-ben és 18-ban nem szerzett interception-t, de 2012 óta a linebacker-ek között a harmadik helyen áll 18 szerzett labdával, köszönhetően az elmúlt két szezonban elért három fumble recovery-nek .

Davis mindhárom Pro Bowl jelölését a sérülései utáni szezonokban kapta (2015, 2016 és 2017).

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu