Két név a Senior Bowl után

Forduljunk a Senior Bowl felé. Ez a végzős egyetemisták egy hetes nyílt felmérője volt futballedzéseket és a végén egy mérkőzést magába ölelve. Az egész hetes munkát figyelembe véve úgy gondolom két név elég komolyan fontolóra vehető a Buccaneers számára is.

Drew Lock a Missouri irányítója véleményem szerint nagyon meggyőző volt. Bár a végén Daniel Jones lett az MVP, Lock egész heti teljesítménye elismerést érdemel, s ez nem csak az én véleményem. A szekértők is egyöntetűen úgy vélekednek, hogy a fiatal irányító egy top 10-es prospect.

Prototípus méretek, jelentős atlétikai képességek, kiváló zseben belüli lábmunka jellemzi és egy olyan karerő, ami mondjuk Josh Allen-t a Buffalo tavaly draftolt irányítóját is. Persze azzal a különbséggel, hogy Lock lényegesen pontosabb és precízebb a végrehajtások során. Az 5. helyen választva, amennyiben még pakliban van, elgondolkodtató lehet. Bevallom én magam sokkal több fantáziát látok ebben, mint egy 20 milliós Jameis Winstonban.

Dalton Risner a Kansas State támadó falemberéről előzetesen úgy gondolták NFL szinten a középső posztok egyikén használható majd. Nos a Senior Bowl-on tackle-ként dolgozott és bizony a legjobb edge rushereket is megállította. Rendkívül kemény, tetszetős stílust képvisel, s mivel a Bucs vakoldala megoldásra vár, akár el is lehet képzelni Risnert a Bucs falában.

Persze talán az 5. választási hely kissé túl előkelőnek tűnik, de hát az igazi lényeg az, hogy egy olyan játékost találjon Jason Licht stábja, aki azonnal érdemi előrelépést jelent. A jelenlegi támadófalnál ez nem hiszem, hogy túl nagy kihívás Dalton Risner számára. Ha Jameis Winston továbbra is az elképzelés hosszú távon, kisebb hátramozgással, plusz drafthely(ek)et szerezve kecsegtető lehet akár Risner kiválasztása, ezzel biztosítva az irányító megvédését.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: si.com