Patrick Mahomes a liga történetének legfiatalabb MVP-je

mahomes_mvp.jpg

Hajnalban kiosztották az alapszakasz legjobb játékosainak járó elismeréseket és ahogyan arra számítani lehetett a Kansas City Chiefs irányítója Patrick Mahomes lett a szezon legértékesebb játékosa. A 23 éves játékost emellett megválasztották a szezon legjobb támadójátékosának is.

Az MVP díj igazából kétesélyes volt. Mahomes mellett még Drew Brees kapott szavazatokat. Aaron Donald is sokaknál szóba került de be kell vallani, hogy ez egy erősen támadó szemléletű díj. Mahomes Dan Marino 1984-es díjazása után a liga legfiatalabb játékosa lett akit megválasztottak az alapszakasz legértékesebb játékosának.

Mahomes a második profi szezonját futja és a jelek szerint nagyon jót tett neki, hogy újoncként Alex Smith mögött a padon tartották. Az alapszakaszban 5.097 yardot és 50 touchdownt passzolt úgy, hogy csak 12 alkalommal adta el a labdát.

Szavazatok

Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs: 41 szavazat

Drew Brees, QB, New Orleans Saints: 9 szavazat

Ezzel folytatódott a sorozat miszerint az 50 TD-t passzoló játékos lesz a szezon MVP-je. Korábban Peyton Manning (55 TD 2013-ban) és Tom Brady (50 TD 2007-ben) passzolt 50 TD-t egy alapszakaszban.

nfl.com, Fotó: twitter.com