A Louisiana sack rekorderét kitiltották az idei Combine-ról

A Scouting Combine a néző számára egy kicsit unalmas rendezvénynek számít de nagyon fontos a Draft előtt álló játékosok számára. Egy jó teljesítménnyel sokat növelhetnek a Draft értékükön de ezt a lehetőséget elvették Jaylon Ferguson-tól akinek visszavonták a meghívóját.

Ferguson a Louisiana Tech Bulldogs játékosa volt és a négy szezonja alatt szerzett 45 sackjével az iskola legeredményesebb játékosa lett. Persze nem a sackek száma határozza meg, hogy valaki mennyire jó pass rusher de azért egy egyetemi rekorderi cím nem rossz ajánlólevél.

A védő most egy négy évvel ezelőtti eset miatt bűnhődik amikor verekedésbe keveredett egy McDonald’s-ban. Ferguson kifizette a mindössze 189 dolláros bírságát de azóta több alkalommal is megszegte az iskola szabályzatát és több alkalommal is figyelmeztették.

A nyilvános balhékba keveredő játékosok meghívását a Combine-ra tiltja a szabályzat. Ferguson így nem tudja megmutatni magát a vezetők és a megfigyelők előtt. A defensive end előzetesen második körös ígéretnek számít de egy jó teljesítménnyel az első kör végére is "felkúszhatott" volna aminek lehetőségét most elbukta.

si.com, cbssports.com, Fotó: sportingnews.com