Le’Veon Bell hatalmas öngólt rúgott?!

Le’Veon Bell két éve hadakozott a Pittsburgh Steelers vezetőségével mivel nem kapta meg az általa vágyott igen jól fizető szerződését és emiatt kihagyta az egész tavalyi szezont. Azt már régóta tudtuk, hogy innen nem lesz visszaút az Acélvárosba és csütörtök reggel kiderült, hogy a running back a New York Jets játékosaként folytatja a pályafutását de visszanézve felmerül a kérdés, hogy valóban megérte-e az egész.

Bell tavaly zsinórban másodszor is franchise taget kapott a Steelers-től de mivel hosszútávú szerződést akart ezért nem írta alá a rá rakott taget. 14.5 millió dollárt keresett volna a taggel de inkább úgy döntött, hogy kihagyja az egész szezont. A hírek szerint a tavalyi határidő előtt a Steelers felkínált neki egy ötéves, 70 millió dolláros szerződést is de visszautasította mert annyit akart keresni mint akkori csapattársa Antonio Brown.

Ha elfogadja a tavalyi hosszútávú szerződést akkor a zsebében lenne egy évente átlagosan 14 millió dollárt hozó szerződés. Most a Jets-hez négyéves, 52.5 millió dolláros szerződésért kötelezte el magát amiből 35 millió dollár a garantált keresete.

Ez évente átlagosan 13.125 millió dolláros szerződést jelent de tavaly bebukott minimum 14 millió dollárt ami biztosan szépen mutatott volna a bankszámláján. Összehasonlításképpen az eddigi profi pályafutása során 16.038 millió dollárt keresett. Bell a képességei alapján megkérdőjelezhetetlenül posztjának legjobbjai közé tartozik de kérdéses, hogy milyen formában lesz az egyéves kihagyása után egy új csapatban.

A tavalyi szezont leszámítva a Steelers folyamatos playoff szereplő gárdának minősül amivel nagyobb esélye mutatkozott a végső sikerre mint az építkező Jets-el. Kihagyott egy évet és lemondott kb. 14 millió dollárról. A kérdésre csak a jövő adja meg a választ de azért felmerül, hogy valóban megérte-e a running back stratégiája?

nfl.com, Fotó: sny.tv