Draft prospectek: Quinnen WIlliams, DT (Alabama)

Számos megfigyelőnél Quinnen Williams a draft legjobb játékosa, amivel nem nehéz egyetérteni. Egy kiváló belső falemberről beszélünk, aki azonnal komoly szerepet kaphat az NFL-ben is. Lássuk kiről van szó.

1997. december. 21-én született Birmingham városában, Alabamában. A Wenonah High School tanulója volt. Édesanyja 2010-ben mellrák következtében elhunyt. Elsőként az Auburnre akart menni, majd megváltoztatta a döntését és az Alabama játékosa lett.

2016-ban redshirtöt kapott, egy évre rá pedig kiegészítő szerepben 20 szerelést és 2 sacket hozott össze. Nagyot robbantott a redshirted sophomore szezonjában, hiszen a 71 szereléséből 19,5-t negatív yardosra abszolvált, ráadásul 8 alkalommal lezúzta az ellenfél irányítóját is. Kétszer játszott egyetemi döntőt, amelyből egyszer nyert a Bamával és azt hiszem nem kell mondanom, hogy az egyéni elismeréseknek sem volt híján. All-American csapatba választották és az övé lett a legjobb falembernek járó Outland Trophy. Január. 11-én döntött úgy, hogy profinak áll és jelentkezik a draftra.

Erősségek

Hihetetlenül robbanékony egy belső falemberhez képest. Remekül lő ki a snapnél, lazán meg tudja verni az első lépésével az ellenfelét, hogy betörjön a backfieldre. Folyamatosan dolgozik a lábaival, ami segít a nyomás kialakításában. Impresszív laterális agilitás, le tud válni a blokkokról és jól vált irányt. Sípszóig játszik és minden play-nél a maximumot adja bele. Akkor sem adja fel, ha elsőre nem jött össze a játéka, további kísérletet tesz a szerelésért vagy a sackért. Erőből is jól dolgozik, vissza tudja nyomni a támadót. Sokoldalú, 8 sacket szerzett az utolsó évében és a futás megállításából is alaposan kivette a részét. Feltalálja magát a line of scrimmage mögött, tudja merre tart a labdás ember. Jó playmaker képességekkel rendelkezik. Az üres területeken is jól dolgozik.

Gyengeségek

Időnként túl kiszámíthatóvá válik, változatosabbá tudná tenni az arzenálját. Nem mindig rendelkezik a megfelelő taktikával a támadófal terrorizálásakor. Furcsa állásban helyezkedik el a snap előtt. Csak átlagos magasság. A profi pályafutása elején gondot okozhat neki a double team legyőzése.

 

Lenyűgöző meccsfelvételei vannak, rendre két ember kellett a hatástalanításához. Egy az egyben képes megverni bárkit, azonnal a backfielden találja magát. Már az első meccsén a kezdőcsapatba lehet állítani, all-pro potenciállal rendelkező 3-tech defensive tackle lehet belőle.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu