Draft prospectek: Devin Bush Jr., LB (Michigan)

Hosszú ideje óriási lyuk tátong a linebacker sorunkban és Alec Ogletree sem váltja meg egyedül a világot. Sokan beleszerelmesedtek Devin White játékába, de nemcsak ő lehet az egyetlen megoldás. Off-ball LB-t nem feltétlenül kell a top 10-ben választani és az 1/17-nél Devin White is opció lehet.

1998. július 18-án született Floridában. Középiskolába is oda járt és 4 csillagos tehetségnek rangsorolták. Az édesapja is focizott, safety-ként eljutott az NFL-be, így az ő egyeteme, a Florida State is megkereste Bush-t. Ezt az ajánlatot visszautasította és a Michigant választotta.

Ott kezdetben kevés lehetőséget kapott, de a második évére kezdő lett, 95 szerelésig és 5,5 sackig jutott. 2018-ban kicsivel gyengébb, de továbbra is jó statokat hozott (66 szerelés, 4,5 sack), így az év végén jelentkezett a draftra. Természetesen az egyéni elismerésekben sem szűkölködik. '17-ben és '18-ban is első csapatos All-Big Ten választott volt, tavaly pedig ő lett a konferenciájának a legjobb védője azon kívül, hogy természetese All-American lett.

Erősségek

Kompakt testalkattal rendelkezik. Bízik a szemeiben. Nehéz beültetni a hintába, ritkán mozdul el rossz irányba. Kellő türelemmel játszik a futásblokkok ellen. Kontakt után sem veszíti el az egyensúlyát. Jól használja a kezeit és a lábaival is végig dolgozik. A nagyobb tömegben is tudja merre van a labdás ember. Sideline-to-sideline sebességgel rendelkezik. A third down backek ellen sem tűnik lassúnak. 11 leütött átadása volt az elmúlt két évben. A blitzeknél is hatékonyan alkalmazható, áttör a lyukakon.

Gyengeségek

6'0" alatti, ami kevés lehet egy linebackernek. Csak átlagos reakcióideje van. Néha elvéti a misdirectiont. Szenved a nagyobb testalkatú ellenfelek ellen. Nem mindig választ jó szögeket, túl élesen próbálja meg támadni a labdacipelőt. A magassága miatt képes elhibázni az üres területen bemutatott szerelési kísérleteit.

Combine eredmények

Méretek: 5'11" magas és 234 lb tömegű
40 yard: 4,43 s
Fekvenyomás: 21
Súlypontemelkedés: 40,5 inch
Helyből távolugrás: 124 inch
3 cone drill: 6,93 s
20 yard shuttle: 4,23 s

 

A magassága miatt vélhetően lesz olyan csapat, amely nem őt fogja preferálni, azonban mind a pályán, mind a felmérőkön megállta a helyét. Való igaz, hogy nem nagyon találunk 6'0" alatti linebackereket, de például Bobby Wagner hasonló magassággal rendelkezik és nem hiszem, hogy néhány cm akkora döntő jelentőségű lenne. Persze az első kör első felében ez is számít, de így is első körös értékkel rendelkezik Bush, aki akár a top 20-ban is kiköthet.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu