Draft Room - Futók

Folytatjuk a sort, még mindig a támadóknál maradva, ma a futók közül szemezgettem nektek. Mindenképp meg kell jegyezni, hogy az idei class nem bővelkedik túl sok első körös tehetségben, sőt én igazából egyetlen olyan játékost tudok megnevezni, akinek az esetében indokoltnak látnám az első napos választást. Viszont tudjuk, gyorsan tud változni a felállás 1-1 csere után, így mindenképp célszerűnek tartottam legalább két RB-t hozni a mai „prospect nézegetőbe”.

Noha számban meglenni látszik a Ravens futó osztaga, többször is előkerült olyan nyilatkozatfoszlány a közelmúltból, melyekből kiderült, hogy DeCosta bizony szétnézett az idei RB állományban, és nem kizárt, hogy szeretne még egy kis ráncfelvarrást eszközölni a csapat ezen részén. Noha Dixon és Gus is meggyőző teljesítményt mutatott Collins kidőlése után, nincs teljes garancia, hogy ott fogják ezt folytatni, ahol tavaly abbahagyták.

Dixon amúgy is hajlamos a kisebb-nagyobb sérülésekre, Gus Edwards pedig még igen fiatal, egy nem túl jól sikerült felkészülés könnyen formaromlást eredményezhet nála. Na és mi van Ingrammel? Kérdezhetné az átlag Ravens szimpatizáns, természetesen örülünk, hogy a fedélzeten tudhatjuk, de egy 30 év körüli játékos, akinek a lábában már szintén temérdek meccs van (a 9. NFL szezonját fogja játszani nálunk) hajlamosabb lehet a sérülésekre. Ezen kívül a szerződéséről is esett már szó, 2020-ban könnyűszerrel szélnek ereszthetjük, avagy cserélhetjük tovább, ha ezen a drafton kifogunk egy tehetséges, meghatározóvá érő futójátékost (biznisz szemszögből jobb forgatókönyv nem is születhetne ennél). Ennek örömére, lássuk, kik lehetnek a befutók!

1. RB Josh Jacobs, Alabama

   Kíváncsian várom, hogy újdonsült GM-ünk is mutat-e zsigeri vonzódást az Alabamából érkező prospectek iránt, mint ahogy azt elődje, a nagy varázsló is tette! Jacobs kétség kívül a legjobb futó az idei felhozatalból, testfelépítése elég masszív, így nem egyszerű szerelni, rengeteg plusz yardot hozna az első ütés-ütések után. Irányváltásai elég jók, jól érzi, mikor tud bedobni egy sasszét az oldalvonal felé, összezavarva ezzel az őt figyelő linebackert. Úgy érzem elkapásokra is bőven képes lehet 180 centis magasságával, noha ezt a tudását nem nagyon villogtatta egyetemi évei alatt. Ami a legnagyobb hiányossága talán, hogy blokkok terén nem nyújtott maradandót eddigi pályafutása során, pedig erre a képességére nagy szükség lenne, ha mégis nálunk kötne ki. Tehetsége megkérdőjelezhetetlen, egész pofás kis RB válhatna belőle, egy olyan futás orientált szisztémában, mint a miénk.

RB Josh Jacobs #8

 

2. RB David Montgomery, Iowa State

   Némiképp kakukktojás az eddig felsorolt játékosok között Montgomery, hiszen ő az egyetlen, akit bizony nem feltétlenül várnak a szakértők az első körbe. Azonban ha beindul a hátra cserélgetés, az első kör legvégén még akár ki is lehetne választani, én a második legjobb opciónak tartom őt az idei merítésből. Labdabiztossága kiváló, keményen és kreatívan képes berobbanni akár egészen lehetetlennek tűnő lyukakba is, és innen megindulva sok extra yardot tud termelni. Lábmunkája szintén elég jó, viszont a szakértők nem elégedettek a robbanékonyságával. Blokkolni is viszonylag jól tud, időben felismeri és felveszi a blitzeket. Sebessége azonban még önmagában nem biztos, hogy elég lesz a legjobbak közé, valamint sérülésekkel is bajlódott egyetemi évei alatt. Nincs rá sok esély, hogy kiválasztásra kerül az első napon, azonban ha mondjuk a 30-32. hely környékére letornázzuk magunkat és ezzel begyűjtünk 2-3 2. körös választási jogot nem tartanám rossz ötletnek a draftolását, főleg ha már a számunkra kedvezőbb emberkék fejére felkerült valamelyik másik NFL csapat sapkája.

RB David Montgomery #32

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary