Draft Room - Linebackerek

Az első mockunk után egy markáns irányváltást követően áttérünk a legjobb védő prospectek analízisére. Mivel számtalan parádésnak ígérkező játékos közül lehet választani idén defense téren, ismét azokat a lehetőségeket emelném ki, amik nem túlságosan utópisztikus jellegűek, tehát nem kell hozzájuk felfelé trade, vagy 20 helyes csúszás. Hiszen még mindig a 22. helyen tanyázunk az első körben, sokra nem mennénk azzal, ha a realitástól teljesen elrugaszkodva olyan játékosok kiválasztásában bíznánk, akik magas értékük miatt elérhetetlenek ezzel a cetlivel.

Mosley távozásával elég nagy űr tátong a rosteren ami a belső linebacker állományt illeti, így célszerűnek gondolom a D prospectek sorát ILB poszton tevékenykedő ifjoncokkal nyitni. Young egy nagyon pofás kis másodév elé nézhet, Onwuasor is elég megbízható volt a tavalyi szezonban, de ezzel a két névvel ki is fulladt a tárház jelenleg. Így biztos vagyok benne, hogy felmérte már a csapat a játékosbörzén kínálkozó lehetőségeket ezen a téren is. Amik valljuk be nem túl kedvezőek jelenleg, hiszen a szakértők is nagyon max három emberkét várnak az első körbe (legtöbbjük leginkább csak kettőt) ezen a poszton. Devin White szinte mindenhol top 10 várományos, így ő hiába istencsászár évfolyamában az LB-k között, hacsak nem produkál valami bongos-gázmaszkos történetet, illetve nem dádázza el kedvesét, vagy bármely családtagját, akkor már vígan kortyolgatja új csapata sipkájában a cosmopolitant, mire lilába borul a színpad Tennessee-ben. Tehát a másik két úriemberről fogok most beszélni, náluk már jóval nagyobb az esély rá, hogy ősztől az M&T-ben koptassák a gyepet teljes értékű hollóként.

1. ILB Devin Bush, Michigan

   Bush ellentmondásos megítélése a tudorok körében megnehezíti belőni a srác valódi értékét. Sok szakoldalon a 12-16. választás környékén várják draftolását, van ahol a top 20-ba sem fér be, sőt nem kevés helyen 1-2. KÖR a megjelölés vele kapcsolatban. Egy biztos, jó pár csapat van előttünk, akiknél szintén need ez a poszt, így gyakorlatilag bármi megtörténhet. Szerencsésebb esetben még elérhető lesz, de olyan eshetőség is bekövetkezhet, hogy már 1/11-en mondjuk a Bengals elviszi őt, tényleg lutri megtippelni pontosan mi is lesz Bush sorsa. Ami miatt érdemes lehet kiválasztani, az eszméletlen sebessége, magabiztos szerelései, okos futás elleni megnyilvánulásai, masszív testfelépítése. Viszont a coverage teljesítménye bőven fejlesztésre szorul, emellett karjai is rövidebbek az átlagnál, így ahol nem tudja kamatoztatni sebességét viszonylag egyszerűen vert helyzetbe kerülhet.

ILB Devin Bush #10

2. ILB Mack Wilson, Alabama

    Wilson esetében nem az a kérdés, hogy csúszik-e eleget, hanem hogy egyáltalán megéri-e őt behúzni az első körben. Alig pár mockban láttam elkelni az első napon, viszont mivel utána nagy szakadék tátong, ami a prospectek minőségét illeti ezen a poszton, könnyen lehet, hogy becsusszan majd a top 32 közé. Combine munkája teljesen középszerű volt, sebessége, atlétikussága messze elmarad a már említett két delikvensétől. Akkor mégis miért beszélünk róla? Az ő aduásza kétségtelenül a coverage! Ezek a játékok ugyanis nagyon fekszenek neki, gyorsan reagál, és hosszú karjai miatt nagyobb területet tud biztosítani. A felé repülő labdákat pedig jó érzékkel gyűjti be, tehát nem csak megsemmisíti az átadást, még előnyt is kovácsol ezekből a szituációkból csapata számára. Futás ellen azonban korántsem ilyen jó. Rengeteg miss tackle fűződött a nevéhez már egyetemi évei alatt is. Esetében tehát azt kell mérlegelni, hogy belefér-e ez a kockázat. Azonban a sémák változásával egyre jobban előtérbe kerülnek a coverage-ben is jól teljesítő LB-k, illetve valószínűleg egy hátra trade után is még elérhető lenne a srác, tehát pro és kontra érvek egyaránt felhozhatóak vele kapcsolatban.

ILB Mack Wilson #30

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary

Fotó: nbcphiladelphia.com