Draft Room - Támadófal

Az idei játékosbörzével foglalkozó sorozatunk negyedik epizódjában a támadófalemberekkel fogunk egy picit jobban megismerkedni. Több lyuk is tátong jelenleg a rosteren O-line téren, kulcsfontosságú lenne Lamar játékát segíteni egy jó center, vagy guard húzásával. Láthattuk, hogy e téren elég változatos a támadási séma, így széleskörűen használatba voltak véve a belső támadófalban szereplő játékosok a tavalyi év folyamán is. Nem vitás idén is fognak kelleni a kulcsblokkok, húzások a csapat ezen részétől, fiatalítani sem ártana, így őszintén szólva eléggé adná magát egy ilyen jellegű húzás az első körben. Ha azonban maradna olyan tackle, aki megüti az első fordulós kezdő szintet, szintén nem lenne rossz ötlet behúzni ezt a bizonyos játékost. Lássuk a konkrét felhozatalt!

  1. G/C Garrett Bradbury, N.C. State

Az USA-beli szakértők rengeteg mockban lehozták ezt a picket, tényleg nagyon adja magát a történet, szerintem is kitűnő választás lenne számunkra az N.C. State üdvöskéje. Hogy miért is? Centerben nagyon hasznos volt egyetemi csapata számára, de guard pozícióban is bevethető, ha a helyzet úgy kívánja. Elég praktikus lenne két ilyen játékos a rosteren (Bradley Bozeman a másik), aki ezen a két poszton bármikor gond nélkül alkalmazható (mind jól ismerjük a Ravens támadófal sérülési „szokásait”). Másrészt ez a srác nem csak gyors, de még kifejezetten ügyes is. Blokkolási technikája igen jó, lábmunkájában szintén nem talál az ember sok kivetnivalót. Szerintem nagyon illene a Lamar vezette támadósorba, okosan ki lehetne használni erősségeit a futásorientált játékban.

C Garrett Bradbury #65

2. G Chris Lindstrom, Boston College

Ismét egy guard, méghozzá egy olyan, akinek már az egyetemen is a futásblokkolás volt az első számú feladata, mondhatni top tehetség ezen a téren, ami az idei prospecteket illeti ezen a poszton. A fizikai paraméterek itt is elég jók, sőt az erőszint még jobb is, mint Bradbury esetében. Látványos, agresszív blokkjai nagyon jól jönnének a Ravens számára. Szintén előny, hogy nem egy sérülékeny típus, az egyetemen nem sok meccsről hiányzott. Két fontosabb hátrány merült fel vele kapcsolatban, az egyik az, hogy a hosszabb karokkal rendelkező gyors pass rush játékosokkal nem mindig tudja felvenni a versenyt, a másik pedig természetesen a passzblokkolás. Ezek azonban a profi szinten fejleszthetők, így én őt is szívesen látnám lila hollós sapkával a fején az első kör végén.

G Chris Lindstrom #75

3. G/T Cody Ford, Oklahoma

Ford egy guard/tackle hibrid, az egyetemen jobboldali tackle volt a posztja, de több tudor is megjegyezte vele kapcsolatban, hogy igen jó guard válna belőle a legjobbak között. Ő is elég jó atlétának nevezhető, erős karjait jól használja, domináns tud lenni blokkok terén. Lábmunkája viszont nem az igazi, és a futásblokkolás terén is fejlesztésre szorul. Cserébe a passz szituációkban kiválóan teljesít, nyilván mérlegelni kell, mennyire éri meg őt ezek tudatában kiválasztani. Azonban ha a 22. helyig csúszik, szerintem jó döntés lenne bízni Ford tehetségében.

T Cody Ford #74

4. T Jonah Williams, Alabama

Meglepődnék, ha Williams a 22. helyig csúszna, azonban vannak erre utaló jelek. Kezdjük a pozitívumokkal: mozgása, blokkolási technikája kifogástalan, passzblokkolásban top tehetség az idei versenyzők közül, futásblokkolásnál is jól lehet alkalmazni (a húzások kifejezetten mennek neki), véleményem szerint rengeteg fejfogós sack-et előzne meg, ha ő védené Lamar irháját, mint tackle. Viszont vannak itt negatívumok is: karhossza rövidebb a kelleténél, így könnyen lehet, hogy ő is a belső támadófalba kényszerül profi karrierje során, ereje sem kimagasló, így a mozgékony és bitang erős, védőfalból kirobbanó játékosokat nem mindig tudja majd feltartóztatni kellő ideig. Ez jelentősen csökkenti a draft értékét, és megeshet, hogy sokat csúszik majd. Mivel nálam a második legjobb tackle az idei classban, ahogy már mondtam meglepne, ha még bent lenne, mire ránk kerül a sor, ha azonban mégis ez történne, nem sokat teketóriáznék.

T Jonah Williams #73

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary