A Vikings Draftjának első napjáról

Péntek hajnalban megkezdődött a 2019-es NFL Draft, ahol a Minnsota Vikings is érdekelt volt. Minden Vikings szurkoló izgatottan várta, hogy Rick Spielman és csapata kit fog választani a 18. helyen. Abban szinte egészen biztosak lehettünk, hogy az első körös választással támadó falembert fogunk választani, hiszen ez a csapategység szorult leginkább erősítésre.

A draft előtt megvizsgáltunk száz különböző mock draftot, ahol a “győztes” 29 választással az NC State centere, Garrett Bardbury lett. A második helyen 25 választással Cody Ford (OT) végzett, akit Andre Dillard (OT), Chris Lindstrom (OG) és Johan Williams (OT) követett. Valószínűleg ez az öt név szerepelt Spielmanék boardján is, mint lehetséges opciók.

Az első támadófalember aki elkelt a drafton, az Johan Williams volt, akit a Cincinnati Bengals választott ki a 11. helyen. Az Atlanta Falcons a 14. választással elvitte Chris Lindstrom-öt, így két kiszemelt már nem volt elérhető. A továbbiakban egyik csapat sem választott támadó falembert, így nálunk pörgött az óra.

A név aki a draft cetlire került, pedig nem más volt, mint az a játékos akit a legtöbben vártak a csapatunkhoz: Garrett Bardbury

Forrás: vikings.com

Ismerkezdjünk meg kicsit jobban az újdonsült centerünkkel…

Tight end-ből lett támadó falember

Garrett Bradbury 1995. június 20.-án született az Észak-Karolinai Charlotteban. Középiskolai tanulmányait a Charlotte-i Christian gimnáziumban végezte, majd innen került a North Carolina State Egyetelmre, ahol első évében tight endként számítottak rá. Második évében már a támadófalban találta magát, ahol 2015 és 2017 között guard-ot játszott, majd utolsó egyetelmi évére került a támadófal közepére.

Már az egyetemi évei alatt is látható volt, hogy egy nagyon atlétikus és gyors játékosról van szó, de a Combine-on mutatott kimagasló teljesítménye sok megfigyelőt lenyűgözött. Az atlétikusság és gyorsaság párosul egy kiváló technikával, ami a legjobb centerek közé emelte a draft előtt Bradbury-t. Futáshoz elég jól blokkol, erre pedig szükség is lesz, ha Kubiak tartja a szavát és egy run heavy offense-et láthatunk idén a csapattól, de az irányító megvédésében is megállja a helyét. Több szakértő is kiemelte az inteligenciáját, aminek köszönhetően könnyen megtanulja a blokkolási sémákat.
Negatívumként az erejét és a rövid karjait hozzák fel, de mindkettőt tudja kompenzálni gyorsaságával és technikájával.

Bradbury egy magas potenciállal rendelkező játékos, aki valószínűleg az első héttől fogva kezdő lesz, az ESPN-nél pedig úgy gondolják, hogy nagy eséllyel Pro Bowl-er is lehet belőle.

Forrás: espn.com

Hogy jó döntés volt-e centert választani, miközben ott van a csapatban Pat Elflein és Brett Jones is, erre nehéz most válaszolni, az viszont biztos, hogy több olyan guard és tackle is elérhető volt, akikre a csapatnak nagyobb szüksége lett volna. Azért azt ne felejtsük el, hogy Bradbury tud játszani guard-ot is, de kétlem hogy Zimmerék guardként számítanak majd rá. Reméljük, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket és megállja majd a helyét csapatban.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: startribune.com