38 évesen elhunyt a Giants korábbi 220 kilós irányítója

Tegnap este jött a hír, hogy 38 évesen elhunyt a héten kórházba került Jared Lorenzen. A New York Giants korábbi irányítója szív és máj problémákkal került kórházba és édesanyja a tegnap esti órákban megerősítette, hogy fia eltávozott az élők sorából.

Lorenzen a Kentucky Egyetemre járt és indult a 2004-es Drafton de egyetlen csapat sem választotta ki. Draftolatlanként csatlakozott a New York Giants csapatához ahol Eli Manning tartaléka volt a New England Patriots elleni 2008 februári Super Bowl-on amikor megakadályozták, hogy a Hazafiak veretlen szezont zárjanak,

A pályán nem sok szerep jutott neki de azon kívül sokat hozzátett a Giants végső sikeréhez. A Super Bowl egyik kulcsjátéka, a Helmet Catch, nem jöhetett volna létre az Ő segítsége nélkül. Manning-et az edzéseken folyamatosan arra kényszerítették, hogy szabaduljon ki a védők szorításából és Manning bevallása szerint Lorenzen a gyakorlásokon defensive tackleként szorongatta.

Lorenzen 2008-ban az Indianapolis Colts csapatához csatlakozott de a szezon előtt megváltak tőle. Ezután már csak Aréna futball csapatoknál szerepelt. Mindig is problémát jelentette a súlya de az NFL után alaposan meghízott, saját bevallása szerint több mint 220 kilót nyomott. Ez pedig súlyos egészségügyi problémákat okozott nála.

 

twitter.com, Fotó: lex18.com