Előszezon 2. hét, vs Packers

Folytatjuk a már megszokott mintát, és az eredményről –leginkább annak jelentősége miatt– csak egyszer teszünk említést: a Ravens 26-13-ra győzött a Green Bay Packersellen péntek hajnalban, a 2019-es NFL-előszezon második heti mérkőzésén. Ezzel 15 W zsinórban a Hollók preseason mérlege.

Most pedig nekilódulok és megpróbáljuk kielemezni a “kamumeccsen” látottakat. Kezdjük mindjárt a feketelevessel!

Sérültek

Tavon Young (CB) a hétvégi edzésen nyaksérülést szenvedett (porckorong), és ugyan még döntés nincs, de a csapat orvosai műtétet javasolnak neki. Ez természetesen azt jelenti, hogy a frissen hosszabbított slot corner idén már biztosan nem lép pályára. Ha IR-re kerül, az megnyitja az utat a secondaryben és a special teams-ben egy bubble player előtt, illetve néhány veterán DB a szokotthoz képest más poszton találja majd magát.

Chris Board (ILB), az eddig remek nyarat mutató, depth charton első helyen szereplő belső linebackerünk egy sisakkal való ütközést követően csak segítséggel tudott lejönni a pályáról. Harbaugh később megerősítette, hogy agyrázkódást szenvedett. A lábadozás az ilyen fajta sérülésből 2-4 hétig is eltarthat súlyosabb esetben, de reméljük, hogy Board hamarabb felgyógyul, annál is inkább, mert a belső linebackerek az egyik legvékonyabb egység jelenleg Baltimore-ban.

Pozitívumok

Lamar Jackson. A másodéves QB cheat módba kapcsolt, és bemutatta, miért is szeretjük nagyon sokan (videó lenn). A TD-t ugyan szabálytalanság miatt elvették, de ez nem von le semmit a jelenet értékéből. Statok: 6/10, 58 yard passz, 2 futás 14 yardért. A két játékhéten átlagban 112,2-es passer rating.

Justice Hill. Idei 4. körös futónk szemmel láthatóan sokat javult múlt hét óta, ügyesen találta meg az utakat, de ha kellett, akrobatikus mozdulatokkal húzott el a lövészárok mellett. TD-t is szerzett, mást nem is kívánhat a mezei szurkoló. Mi megelőlegezünk neki egy előkelő helyet a depth charton, Dixonnal minden bizonnyal versenyben van, de ha így halad a fejlődéssel, az No2 poszt elérése sem teljesen lehetetlen számára.

Ingram és Hill is produkált szép megiramodásokat, utóbbi egy okos irányváltós TD-t is, a meccs vége felé Turner sem okozott csalódást

Maszi

Interior O-Line. Múlt héthez képest sokkal jobban teljesítettek a guardok, Eluemunor kezd formába lendülni, nem egyszer nyitott gyönyörűen lyukat a labdacipelésekhez (Maszi)

FB-játék: Ricard végre megcsinálta azokat a 3&rövid playeket, ami leginkább feladata a modern NFL-ben egy full backnek, ezen kívül most a blokkjai is a helyén voltak nagyjából (Maszi)

Pat Ricard. Igen, másodjára is kiemeljük a két poszton is játékra képes fullback/DE hibridünket, hajnalban ugyanis remek játékkal javította előszezoni statisztikáit defensive endként (összesen 2 sack, 1 összeszedett fumble, 2 first down), egyre biztosabbnak látszi a helye ősztől.

Matt Judon. A mérkőzés elején a Packers falembere egy kiadós nyaklevessel jutalmazta Judon ténykedését és tétlenségét, ami tippre akkora adrenalinlöketet adhatott szülinapos passzsiettetőnknek, hogy végre a szokott, remek formáját mutatta a gyepen. Összességében a pass rush is már az éledezés jeleit mutatja.

Chris Moore (WR). Az “Épp itt az ideje, hogy elkezdjen jól játszani” kategória 2019-es fődíjasa. Ügyes, jól találja meg a route-okat, leszokott a labda elhagyásáról is. Várjuk, hogy ősszel mit tud majd hozzátenni a csapat eredményeihez.

A meh

A másod- és harmadvonalasaink sajnos fájdalmasan gyengék, a Packers nem egyszer vezetett 70-80 yardos, főleg passzra épülő drive-okat úgy, hogy a Ravens secondary-je semmilyen ellenállást nem mutatott, de Joe Callahan (QB) is belekóstolt néhányszor a Bank műgyepébe. Voltak ugyan izgalmas, jól teljesítő cserék (a védelmi signal caller szerep UDFA Alvin Jones-nak jutott, de Otaro Alaka is jól játszott), de továbbra is azt kell, hogy mondjuk, lesz bőven fejvakarás, ha lesérül egy kezdő linebackerünk vagy támadófalemberünk.

A special teams visszahordásai sem túl szemet gyönyörködtetők, nem igazán megy a területszerzés a puntokból és kirúgásokból. Friss igazolásunk, a ballábas P Sean Smith ellenben nagyon pofás kis puntokat hozott hajnalban össze.

Negatívumok

Miles Boykin (WR) teljesen eltűnt, nem létezett. A múlt heti, remek kezdés után leginkább olyan megmozdulásokat láthattunk tőle, amitől nem csak a belé, de még a DeCostába vetett hitünk is majdnem megrendült. C’mon, man!

Tim Williams (OLB). A múlt héten reményt keltő villanásokat láthattunk a tavalyi camp-sztártól, hajnalban azonban ismét gondoskodott róla, hogy jövőben továbbra is mindig fenntartásokkal fogadjuk a tábori híradásokat.

Hayden Hurst. Tavalyi elsőkörös tight endünk nem játszott jól, lomha volt, nem szeparálódott kellőképpen a védőktől, egyelőre Andrews és Boyle is jobb fit a passzjátékokhoz, mint ő. (Maszi)

Külső O-line. Sajnos sem a kezdő, sem a csere OT-k (Orlando Brown kivételével) nem tettek le semmi használhatót az asztalra, a kevés sack az ergya Packers pass rushnak köszönhető, élesben ez biztosan nem fog beleférni (Maszi)

Trace McSorley (QB). Ismét kislányos kezdés, ismét kezdők zavara, majd teljesen vállalható teljesítmény egy rookie backuptól. Mi valahogy mégsem látjuk a helyét a szeptemberi rosteren, kár lenne egy értékes cserét mellőzni hatodik körösünk kedvéért. Haragudni nem lehet rá, kellő figyelemet ráfordítva benne lehet a potenciál, ám igazán nagy luxus lenne most 3 QB-val nekivágni a szezonnak. A sokat emlegetett “special teams mágiából” pedig továbbra sem láttunk semmit. McSorley csínypasszai: Nem mondanám azt, hogy rosszul játszott újonc hatodik körösünk, de többször nem látta át, kinek is kellene megindítani a bombát, ennek eredménye több passz volt, melyet akár dupla coverage szitukba sikerült belöbbölni, lett is az egyik ilyenből egy sima INT. (Maszi)

Anthony Averett (CB). Ismét egy név, akitől a mutatottaknál jóval többet vártunk. Területvédekezésben használhatatlan, lassú és teljesen elveszettnek tűnik a pályán.

Összegzés

Végre láthattunk az eddig bújkáló bubble playerekből is valamit (pl. Jaleel Scott, Antoine Wesley, Shane Ray), és Harbáék is egy rajongószemmel látványosabb playbookkal készültek a második heti összecsapásra. Jó volt nézni a meccset, meg nyertünk is persze, de továbbra is rengeteg a kérdőjel.

Jövő héten irány Philly!

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary