Preseason week 3: Giants 25 Bengals 23

Letudtuk az idei előszezon harmadik mérkőzését is, amelyen serényen megtartottuk a veretlenségünket. Általában ezen a héten kapják a legtöbb szerepet a kezdők, így a múlt heti Bears-hez képest egy versenyképesebb alakulat ellen kellett helytállnunk. Jöjjenek az általam fontosnak vélt meglátások.

Mint mindig, ezúttal is az irányítókkal kell kezdeni, hiszen van miről beszélni. Újabb lépést tett előre Daniel Jones, aki nálam leginkább a szívósságával emelkedett ki. Elszenvedett egy óriási sacket, majd a következő játékban nyomás alatt adott egy kicsit ugyan szerencsés, de nagyon nagy labdát Darius Slaytonnak. Pozitív jel, hogy nem lehet elnyomni, a múlt héten sem zavarta össze a két fumble. Ha így folytatja, akkor előbb-utóbb már idén pályára kell küldeni.

Egyébként Pat Shurmurnak is jár a pacsi, hogy ilyen rendszert rakott össze, nem véletlenül tudott sikeres lenni majdnem mindegyik irányítójával. Ugyan head coach-ként bőven van még mit bizonyítania, de offense edzőként egészen biztosan megállja a helyét. Alex Tanney viszont egyáltalán nem remekelt, pontatlan volt, sokkal precízebben dobált Kyle Lauletta. Nálam ő a harmadik QB. Nem sikerült megszilárdítani a futójátékot és ez főleg a támadófal hibája. Ennek ellenére kellően agilisnek tűnt Wayne Gallman és Paul Perkins is. A WR-ek közül majdnem mindenkinek volt egy-egy elkapott labdája, így senki sem lépett lényegesen előre, de egy játékosra sem lehet azt mondani, hogy elszállt a számára az esély.

Azért Brittan Goldent meg kell említeni, akinek volt egy TD-t érő visszahordása, bár itt inkább a csapattársaknak jár a piros pont, mivel szinte érintés nélkül futott be az end zone-ba. Egyébként a returnjei alapján közel sem ő a legatletikusabb játékosunk és a dropja se növelt az ázsióján... A tight endeknél Garrett Dickerson pöckölhette ki Scott Simonsont. Előbbinek két szép játéka is volt, míg az utóbbi egy elejtett labdával vétette magát észre. A támadófal felemás. Egészen biztosan lesz javulás tavalyhoz képest, de nem látom ebben az ötösben azt, hogy még 2-3 évig megfelelő színvonalon teljesítsenek együtt. Elsőként a fegyelmezettséggel akadt problémám, Will Hernandez egymás után gyűjtögette a sárga zászlókat. Nagy potenciál van benne és sok szurkoló szívébe belopta magát, de másodévesként nem követhet el ilyen hibákat. A Jones által elszenvedett sack pedig aggasztó volt, nagyon simán megkerülték Nate Soldert és Mike Remmers-t is. Így lehet hetekre kiütni az irányítód.

A védelemről nem sok jót tudok mondani, főleg úgy, hogy az első sorból is épp eleget láttunk. Nyomást nem nagyon tudtunk kialakítani, a blitzek nélkül féltökűek leszünk. Fiatal még a D line, idő kell nekik és igazából nem is probléma, ha nem lövik el az összes puskaport ebben a négy hétben. Nagy estéje volt Oshane Ximines-nek, bár azért tegyük hozzá, hogy ajándékba kapta a két sacket, de élni kellett a lehetőséggel. A második félidőben sikerült valamelyest javulni, igaz ekkor rendre négynél több emberrel rohamztuk a Bengals-t. Az off ball linebackerek közül Ryan Connelly-re vagyok nagyon kíváncsi, hiszen kezdőként sem lógott ki a többiek közül (bár sajnos ez sem übernehéz feladat) és komoly játékidőre számíthat. Aktív napon volt túl Corey Ballantine is, akinek közel sem tökéletes a játéka, többször is lemaradt egy hangyányit az emberéről, de komoly upside lakozik benne és tudjuk milyen nehézségeken ment keresztül. Óriási dolog, hogy a kezdőkkel együtt játszhatott még úgy is, hogy valóban gyenge a védelmünk és kellett ehhez DeAndre Baker hiánya.

Ez is csak egy preseason meccs volt, de talán ebből az összecsapásból lehetett a legtöbbet leszűrni. Először merült fel nálam komolyabban is az a lehetőség, hogy minél előbb be kell vetnünk Daniel Jones-t, az alapszakaszban erősebb ellenfelek ellen is képes lenne olyan játékra, amellyel nem égetné meg magát. Összességében nem változott a csapatról alkotott véleményem, nekem már az is siker lesz hogyha nem végzünk az NFC East utolsó helyén. Azért kezdődhetne már a valódi szezon...

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu