A Washington Redskins kirúgta vezetőedzőjét Jay Gruden-t

Délután bekövetkezett az amire már egy jó ideje számítani lehetett, a Washington Redskins megvált vezetőedzőjétől Jay Gruden-től. A vezetőedző és csapat a tegnapi vereséget követően 0-5-ös mérleggel rendelkezik így tulajdonképpen csak idő kérdése volt a bejelentés.

Gruden-t 2014-ben nevezték ki a csapat vezetőedzőjének miután három szezonon keresztül a Cincinnati Bengals támadókoordinátora volt. A Redskins élén eltöltött 5 teljes szezon alatt 35-49-1-es mérleget szerzett és a második szezonjában bejutott a playoffba miután csoportelsőként zártak de egyből kikaptak a Green Bay Packers-től.

Gruden helyére a csapat támadófalának edzőjét, Bill Callahan-t nevezték ki ideiglenes vezetőedzőnek. Callahan-nek már vezetőedzői tapasztalata, 2002-ben és 2003-ban az Oakland Raiders-t irányította. A 2002-es szezonban Super Bowl-t játszott de kikapott a Tampa Bay Buccaneers-től (Gruden testvére Jon volt a HC) majd a következő évben, szezon közben kirúgták.

instagram.png

Bőven lesz dolguk Washingtonban mert a csapat szinte minden mutatóban a liga legrosszabbjaihoz tartozik. 14.6 pontot szereztek eddig átlagosan mérkőzésenként és 30.2 pontot engedtek. A legjobb mutatójukat a futójáték ellen védekezés jelenti de az is közepesnél rosszabb szintet jelent.

nfl.com, Fotó: fox5dc.com