A Ravens henger a Bills-en is átgázolt

Az NFL 2019-es idényének 14. játékhete is véget ért kedvenceink számára, ismét egy nyögvenyelős, szoros, de hihetetlenül élvezetes meccsen sikerült kapitulálásra kényszeríteni a Buffalo Bills csapatát. 17-24 (csodával határos módon ezt sikerült eltalálni a beharangozóban), 4 FG, kemény védelmek, masszív futójáték, de ami a legfontosabb, Ravens győzelem! Ezzel 11-2-re módosult a hollók mérlege, valamint a Chiefs jóvoltából a Patriots is kikapott, tehát simán nekünk áll a zászló az AFC első kiemelésért folytatott küzdelemben. Mielőtt azonban túlságosan előreszaladnánk jósda fronton, előbb elemezzük a szokásos pozitív-negatív felosztásban a Bills ellen megvívott mérkőzést!

Pozitívumok:

1. Minőségi tight end játék

   Idei kedvencünk, Mark Andrews viszonylag hamar kiszállt a buliból egy térdsérülésnek köszönhetően (a csapatnál optimisták vele kapcsolatban, nagy valószínűséggel a Jets ellen bevethető lesz). Ekkor bevallom őszintén nem kicsit ijedtem meg, Lamar gyakorlatilag a legjobb idei célpontját vesztette el elég korán. Azonban szerencsére a hollók gatyája nem lett teli, nincs Andrews? Van Hurst és Boyle! Mindkét delikvens remekül blokkolt szinte végig a találkozó során, ezzel segítve a futójátékot, plusz mindketten jegyeztek egy elkapott TD-t, Hurst nem is akármilyet! Rájuk bizony éles szituációkban nem volt válasza, az amúgy igen kemény Bills védelemnek, így nagy szerepük volt a győzelem kiharcolásában.

2. Óriási mezőnymunka a front 7-től

    Judon, Ferguson, Pierce, Fort, B-will, nem is tudom, hol kezdjem a dicséretek kiosztását, ugyanis az alábbi játékosok közül mind ihletett formában játszottak.  Mindegyikük igazi jó munkásember filozófiát követve harcolta végig ezt a derbit, nem ismertek lehetetlen helyzeteket. Öröm volt nézni, hogy Williams óriási méretei ellenére hogyan fogja meg a második szinten a futókat, de Ferguson nyomásgyakorlása is nagyon rendben volt. E két úriember számai nem rosszak a statisztikai lapon, de nem is kiemelkedőek, azonban Fort vagy Judon igen jó érzékkel gyűjtögette a pontokat az IDP fantasy tulajoknak. 6 sack, 12 yardveszteséges szerelés, 12 QB hit, ezt nevezem nyomásnak! Már-már a 2010-es évek Ravens védelmét idézte ez a performance.

3. A Lamar vs Allen párharcot kétségtelenül előbbi nyerte

   Igaz a szeles időjárás nem kedvezett igazán a passzjátéknak, több átadás is simán ült volna szélcsendben véleményem szerint mindkettőjüktől. Majdnem 40 pont különbséget fedezhetünk fel a ratingek között, Lamar tehát nem csak a levegőben, de a földön is simán verte Allent, aki a rá érkező presszió miatt nem igazán lódult meg a lasztival tegnap. 1 INT is befigyel holló oldalon, azonban ezt inkább Snead nyakába varrnám, nem hiszem, hogy bárki hibáztathatná miatta a mi kis béka királyfinkat. Az O-line érdemeiről se feledkezzünk meg, hiszen ők is oroszlánrészt vállaltak a sikerben!

Negatívumok:

1. 4. negyedes leolvadás

    Na erre aztán abszolút nem lehet büszke a Ravens, ilyen fejetlenséget rég láthattunk kedvenceinktől egy meccs záró etapjában, mint tegnap. Igaz, a bírói gárda sem volt a helyzet magaslatán, de folyamatosan jöttek az ostobábbnál ostobább büntetések, Clark offsideja párját ritkítja, 1000%, hogy helyet kap az év végi C’mon Man! összeállításban. Nagy szerencse, hogy a Bills csak 8 pontot pakolt fel ebben a játékrészben, bizony sokkal szorosabb is lehetett volna a végjáték, de Peters jóvoltából sikerült megállítani a bikák utolsó rohamát.

2. Kemény védelmek ellen nem az igazi a play hívás

   Ez már a 49ers ellen is megfigyelhető volt és sajnos a tegnapi derbin se működött igazán a játékhívás. 11 harmadik kísérletből mindössze csak 3 sikerült, ez tökéletesen mutatja mennyire oda nem illó playt sikerült favorizálni bizonyos szituációkban. A screen játékok Brown komával való megjátszatása teljes csőd volt, nem is értem miért kellett ezt egyáltalán megpróbálni. A futójáték hatékonysága is jelentősen csökkent, Ingram és Gus már nem parádéznak úgy, mint ahogy azt a 13. játékhetet megelőzően tették. Reméljük Roman mester kezébe veszi a dolgokat, szükség lesz a megújulásra ezen a téren, ha nem szeretnénk leolvadni a rájátszásban!

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary

Fotó: wbaltv.com