Ravens-Steelers meccsértékelő

Megvan! 14-2, új rekord a futott yardok tekintetében NFL szinten, jó hangulat, szakadó eső. Leginkább ezek a dolgok jellemezték a tegnap esti AFC North derbit. A csekély tét és a szélsőséges időjárás ellenére sem vált ez a találkozó egy bénázásokkal tarkított 6-3-as végeredményt hozó „Wasser Bowl” szintű eseménnyé.

A szebb napokat is látott örök rivális Steelers a 28-10-es hazai győzelemnek, na meg persze a Titans winnek is köszönhetően nem jutott be a playoffba, így megkezdhetik jól megérdemelt pihenőjüket. Azt kell mondjam, nem sokat változott a szisztéma a kulcsemberek pihentetésével, hasonlóan az eddigi hetekhez a futójáték volt meghatározó, és az előzetesen elvárt védelmi dominancia is jelenvolt mindkét fél részéről, ezt a 2-2 labdaszerzés is mutatta.

Jöttek igen jó, és teljesen felejthető teljesítmények a perememberektől, ahogy az lenni is szokott ilyen szituációkban, személy szerint sajnálom, hogy az utolsó negyedben nem láthattuk McSorley ténykedését egy 7-8 percen át, kíváncsi lettem volna milyen döntéseket hozna az előszezonhoz képest egy „élesebb” meccsen. Vonjuk le a szokásos konklúzióinkat, a pozitív-negatív skála segítségével!

Pozitívumok:

1. A támadósor hozzáállása

    Örömmel láttam milyen kedvvel fociztak tegnap a srácok. RGIII motiváltsága, Gus erőfutásai, Justice Hill okosan megkomponált irányváltásai, Hurst két bitang szép elkapása mind élményszámba mentek a minap. Nincs kétségem afelől, hogy ezt az RB és TE egységet hosszú távon meg kell tartani, hiszen Lamar csillogása mellett az ő munkájuk is nagyon sokat tett hozzá az idei, rekordokban gazdag szezon prezentálásához.

2. A megkérdőjelezhetetlen dominancia

    Bizony még a cserék és tartalék játékosok közreműködésével is sikerült ezt elérni, egy nagyon rövid 8-9 perces periódust leszámítva szinte végig rákényszerítette akaratát a hazai csapat a vendégekre. Tucker szerepe is megkérdőjelezhetetlen ezen a téren, hiszen 4 FG-t értékesített, és jelenléte magabiztossággal ruházta fel a csapatot, hiszen még ebben az időben is bármikor lehet számítani rá! Noha nem mindig volt fantáziadús a támadósor, vagy a futójátékok esetében a védelem, nagyon nagy előnyt jelenthet ez a későbbiekben is, hiszen könnyebb meccset nyerni, ha a szcenárió a hollók szája (csőre) íze szerint alakul.

Negatívumok:

1. Továbbra is nagyon vérszegény a pass rush

    Csupán két sack érkezett tegnap a top 5-be kategorizált Ravens védelemtől, ebből egyet az ihletett formában játszó Brandon Carr jegyzett, a másikat pedig természetesen Judon mester szerzete. Rajtuk kívül a DE szekció rendkívül lagymatag játékot mutatott tegnap is, ha nem működnek a DB blitzek, vagy ha rossz napot fog ki a Taco Bell király, akkor gyakorlatilag teljesen halott fogalommá válik idén a pass rush. Pedig sajnos nincs mese, a playoffban szükség lesz a nyomásgyakorlásra, tehát ezen valahogy változtatni kell!

2. B-Will nélkül nem az igazi a futás elleni védekezés

   Mindezt Benny Snell Jr. tegnapi teljesítménye is alátámasztja. A Steelers sokadik számú futója ügyesen mozgott, 18 megiramodásból 91 yardot és egy TD-t hozott össze. Ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy ha megindította őt csapata, az egy fél first downt eredményezett szinte minden esetben. Nem blokkolt neki hihetetlenül jól a fal, nem mutatott semmi eget rengetően mesterit, egyszerűen csak jól élt a Ravens védelem által felkínált lehetőségekkel. Ezt már a szezon közepén is eljátszottuk, mikor Brandon sérülései miatt pihenőre kényszerült, reméljük tökéletesen regenerálódva tér vissza két hét múlva a pályára!

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary