Efe Obada egyéves szerződés hosszabbítást ír alá

A defensive end Efe Obada hétfő reggel szerződés hosszabbítást írt alá, így ő lett az első a 2020-as szabadügynökök közül, aki hosszabbított a Panthers-szel. Az új bajnoki év kezdetén, márciusban Obada kizárólagos jogú szabadügynök lett volna, ám egyéves szerződéshosszabbítást kapott.

“Ez még mindig egy fárasztó csata.” mondta Obada az aláírás után. “Nem hiszem, hogy megnyugodhatok, a csapatot érintő változások miatt friss szemek fognak figyelni az edzői stábban, új szempontok és új filozófiák alapján. Ez olyan lesz, mint egy újonc év, egyfajta „bizonyítási” év. Ugyanakkor ez egy lehetőség is. Ez a munkához való hozzáállásomról szól és a fejlődésről.”

Obada csak most fejezte be a második teljes NFL szezonját, amely során 24 tackle-je volt, ebből kettő yardveszteséget is jelentett. De miután két sack-je is volt 2018-ban, ezt a teljesítményét nem tudta megismételni 2019-ben.

“Egyénileg volt némi csalódás.” mondta Obada. “Úgy éreztem, hogy javultam játékosként és a játék határozottan lelassult. Az ösztöneim egyre jobbak. De ez egy sack-ek nélküli szezon volt és ebben volt némi frusztráció. Tovább kell dolgoznom ezen. Ez is azokat a srácokat dicséri, akik következetesen kimennek és sack-eket szereznek. Nagyon nehéz ezt megcsinálni, ezért ez egy jól fizetett szerep. Nagyon jutalomban részesülnek miatta.”

A Carolina októberi, londoni 37-26-os győzelme során Obada-t közvetlenül a kezdőrúgás előtt nevezték ki az egyik csapatkapitánynak, ami egy tisztelgés volt a kemény munkájáért és felrázta a csapatot Obada hazai szurkolói előtt. egy szereléssel és egy irányító siettetéssel fejezte be a meccset és majdnem volt egy sack-je is, de a csapattársa, Vernon Butler kiütötte a labdát a Buccaneers irányító Jameis Winston kezéből.

“Nagyon különleges volt.” mondta Obada a londoni győzelemről. “Folyamatosan azon gondolkodok, hogy minden lelassult.”

Az első meccsén az NFL-ben, 2018-ban, Obada egy sack-et és egy interception-t szerzett a Cincinnati ellen, amivel kiérdemelte az NFC Defensive Player of the Week díjat.

Obada csak néhány évvel ezelőtt kezdett el játszani a London Warriors, egy angliai félprofi csapatban. 2017-ben megkapta a lehetőséget a Panthers csapatánál, amikor csatlakozhatott a gyakorló csapathoz az International Pathway Program keretében.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu