A DeCosta-sajtótájékoztató

Eric DeCosta, a Ravens General Managere megtartotta karrierje első combine-sajtótájékoztatóját. Bár konkrétumok ilyen eseményeken ritkán hangzanak el, kis figyelemmel ki lehet bogarászni a GM mondanivalójából, hogy nagyjából mi történik majd a free agency és a draft környékén, illetve, hogy a jelenlegi roster milyen változásokon megy majd keresztül.

Matt Judon (OLB)

Nagyon nagy a valószínűsége a franchise tagnek, de ettől függetlenül folyamatosak a tárgyalások a külső linebackerrel a hosszabb távú szerződésről. Judon, aki véleményét Twitteren nem igazán rejti véka alá, többször hangot adott annak, hogy karrierje és élete valószínűleg gyökeres fordulatot vesz hamarosan, azaz nem tűnik elégedettnek a felajánlott lehetőségekkel és pénzekkel kapcsolatban.

Marlon Humphrey (CB)

A corner ötödik éves opciója nem kérdés, de ettől függetlenül már vele és az ügynökével is elkezdődtek a tárgyalások a hosszabbítással kapcsolatban (5. éves opció után, 2022-től lenne szabadügynök)

Ronnie Stanley (OT)

Stanley-t egy évvel előbb draftolták, így ő most kezdi meg az az utolsó évét, mielőtt szabadügynökké válik. Vele is előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások az extensionről, a csapat Humphrey-val együtt igyekszik hosszú távra bebetonozni a kulcsembereket.

Jimmy Smith (CB)

Jimmy is kiemelt prioritást élvez a defensive backekért különösen rajongó DeCosta listáján, ám a GM szerint várható, hogy a corner megmártózik idén a szabadügynökpiacon – ebből arra lehet következtetni, hogy a Ravens jövőjében már csak egy jóval olcsóbb szerződésért szerepel Smith. Ha ezt nem sikerül tető alá hozni, akkor sok szerencsét kívánnak neki.

Brandon Carr (CB)

A 33 éves corner –aki a legtöbb, sorozatban kezdő védőjátékos jelenleg a ligában– további 1 évig opcionálisan maradhat Holló, amennyiben a csapat él ezzel a lehetőséggel (az option year lehívásának határideje március 18.) Az opció nem lehívásával 6 millió dollárral nőne az idén elkölthető pénz mennyisége, ami 30 millió körüli összegnél egyáltalán nem kis szám, viszont Jimmy és Carr együttes kiesése jelentősen átírná a draftprioritásokat.

Marshal Yanda (G)

Yanda még nem döntött arról, bevállal-e még egy évet vagy inkább az iowai végtelen pusztaságok bámulásával és a jéghorgászattal tölti maradék aktív éveit. A döntés az elkövetkező 1 hónapban születik majd meg. Kicsit komplikálja a kialakult helyzetet, hogy James Hurst négymeccses eltiltást kapott a ligától tiltott teljesítménynövelő szerek használatáért.

Free Agency

A szabadügynökpiacon nem lesznek nagyon látványos igazolások. Egyrészt azért, mert DeCosta jobban bízik a draftról való építkezésben, másrészt pedig azért, mert bár több elkölteni való pénze van a csapatnak mint tavaly, a 30 millió körüli dollár még mindig kevés több nagy név egyidejű leigazolásához. A GM megjegyezte, hogy valószínűleg nem lesz képes befoltozni minden lyukat a 2020-as offseasonben.

Draft

A 2020-as drafton prioritást élvez:

  • A Front 7 erősítése, kiemelten a pass rush és a linebacker sor
  • A támadófal erősítése
  • A passzjáték erősítése megbízható, playmaker elkapókkal, akik Lamar tehetségét kiegészítve segíthetik egy még hatékonyabb offense összeeszkábálását

A héten Combine, aztán kettesbe kapcsol egy időre a gépezet, a márciusi NFL-év kezdetéig lesz bőven eldöntenivaló dolog a Ravens háza táján.

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary