Már meg is van az idei legőrültebb csereüzlet

Houstonban úgy döntöttek, hogy nem neveznek ki külön general managert és a csapat vezetőedzője Bill O'Brien fogja gyakorolni ezt a jogkört is. Azóta valószínűleg már megbánták a döntésüket, a szurkolók biztosan, ugyanis a HC/GM tegnap egy zacskó szotyiért elcserélte a csapat egyik legjobb játékosát.

Már tegnap kora délután pletykálni kezdték, hogy a Texans elcserélné DeAndre Hopkins-t de akkor még kételkedve fogadtuk a hírt. A bomba azonban pár órával később robbant amikor bejelentették, hogy az elkapót elcserélték az Arizona Cardinals-al.

instagram.png

Az elkapójuk mellett még egy negyedik körös választást is átadtak a Cardinals-nak és cserébe csak David Johnson running back játékjogát, egy második és egy jövő évi negyedik körös picket kaptak. Így tulajdonképpen Hopkins-t egy kérdéses jövőjű futóra és egy második körös pickre cserélték.

Johnson az utóbbi három évben nem tudta átlépni az 1.000 futott yardot, nem érte el a futásonkénti átlag 4 yardot és három éve az egész szezont ki kellett hagynia az első héten összeszedett sérülése miatt.

Ezzel szemben Hopkins az elmúlt három szezon mindegyikében Pro Bowl-er volt sőt ami még többet jelent az All-Pro első csapatának elkapója volt. A szerződésükben is 1 millió dolláros különbség van így személyi ellentéten kívül semmivel sem magyarázható O'Brien döntése.

nfl.com, Fotó: change.org, si.com