Ravens piaci helyzetjelentés

Tegnap este elindult az idei NFL szezon így Baltimore-ban is megindult már a mocorgás az elmúlt napokban. Összeszedtük, milyen igazolások történtek eddig, és mi várható az elkövetkező időszakban.

Salary Cap

Jelenleg nehéz megmondani, hogy a salary capből ebben a pillanatban mennyi áll rendelkezésre, Campbell, De’Anthony Thomas, Jihad Ward és néhány további játékos szerződésének részletei ugyanis még nem kerültek nyilvánosságra. Szakértők 6-8 millió dollár körülire tippelik a jelenlegi free capet, de ez a szám a közeljövőben óránként változik majd.

Friss igazolások

Calais Campbell (DE). Az ötszörös Pro Bowler Jacksonville-ből érkezett, 2 évre 27 millió dollárért kötött a Ravensszel szerződést, melyből 20 millió garantált.

Michael Brockers (DT). A Rams-ből érkező defensive tackle 3 évre igazolt Baltimore-ba 30 milliért, idei cap hitje 5 millió dollár.

Justin Ellis (NT). Novemberben érkezett, Eric DeCosta pedig meglátta benne a lehetőséget, így +1 évig mindenképpen marad Marylandben.

Jihad Ward (DE). A tavaly októberben igazolt defensive end szerződésének részleteiről nem tudunk egyelőre sokat.

De’Anthony Thomas (RS/WR). Az elkapó-visszahordó 2020-ban még biztosan Raven marad. Bár a hosszú visszahordások, látványos returnök teljesen eltűntek a special teamsből 2019-ben, ő legalább el tudja kapni a labdát.

Restricted Free Agents

Matt Skura (C). A súlyos térdsérülésen átesett center már jól van, edzőtermi videók szerint remekül halad a rehabilitációja. DeCosta rá is tette az alsókörös RFA tendert, melynek értéke 2,1m 2020-ban. Amennyiben Skura más csapattól ajánlatot kap, azt a Ravens még megadhatja, annak elutasítása esetén viszont a csapatnak semmilyen kompenzáció nem jár, a centert ugyanis draftolatlanként igazolták 2016-ban.

Parker Ehinger (G) egyelőre nem kapott RFA tendert.

Exclusive Rights Free Agents

Gus Edwards (RB) idén is még a Bankban kotorja majd a gyepet, Fish Smithson (DB) és Randin Crecelius (G) ERFA-jogaival ellenben nem élt ezidáig a csapat.

Franchise Tag

Matt Judon (OLB). Judon a külső linebackerek után járó tag értékét keresi idén, ami valamivel több mint 16 millió dollár. Az OLB jelenleg a legesélyesebb a Ravens-keretből a cserére, egyes hírek szerint a Seattle Seahawks érdeklődik a 28 éves védő iránt. Ha mégsem jönne össze trade, idén biztosan Holló marad a mi Mátyásunk.

Opciós szerződések

Brandon Carr (DB). A lassan 34 éves corner/safety játékjogát lestoppolhatja további 1 évre a Ravens, ha úgy gondolja, mely esetben 7 millió dollárt kell a játékosnak fizetnie. Ha nem él DeCosta ezzel a lehetőséggel, akkor 6 millió dollár szabadul fel a sapkában. Tekintettel a jelenlegi cap-helyzetre, borítékolható, hogy nem élünk majd Carr opciójával.

Lejáró szerződésű szabadügynökök (UFA)

Jimmy Smith (CB). A veterán corner körül egyelőre nem forr a víz, DeCosta a múltkori sajtótájékoztatóján megemlítette, hogy Jimmy nagy valószínűséggel bele fog szagolni a piacba.

Michael Pierce (DL). A tavalyi év nem sikerült kiemelkedően a védőfalembernek, a futás elleni védekezésben jelentősen alulteljesített a defense az előző éviekhez képest. Ez és a tavaszi, edzőtáboros súlyproblémák nagyjából előrevetítették, hogy a Ravens nem kér a veterán védő szolgálataiból 2020-tól kezdődően.

Anthony Levine Sr. (ST/LB). Igazi flex player, sok poszton bevethető, kellően magabiztos a pálya több részén. A hírek szerint dolgoznak a felek egy új szerződésen.

Josh Bynes (ILB). Szintén szezon közben érkezett az akkoriban nyüszögő védelembe, szó szerint a kanapéról ugrott be a profi ligába játszani. Azon játékosok között tudhatja jelenleg magát, akiket DeCosta szeretne marasztalni.

Pernell McPhee (OLB). Szintén kanapé-warriorként tengette a tavalyi ősz első heteit, ám sérülése ellenére vele is elégedettek voltak a Russell Streeten, ezért szeretnék őt is marasztalni.

Seth Roberts (WR). Néhány izgalmas villanáson kívül sokat nem láttunk az ifjú Roberts-ből tavaly, ám ez inkább a sémának köszönhető, mint a tehetségének. Lamarral jó a kémia, nem kell meglepődni rajta, ha marad még egy ideig Holló.

Chris Moore (WR). Benéztük, nem ő lett a Jani 2019-ben. Nem igazán találja a helyét, az elejtései pedig inkább beleégtek retinánkba, mint touchdownjai vagy elkapásai.

Patrick Onwuasor (ILB). Kettőből nulla – ennél jobban nem is lehetett volna a Jani-prognózisunkkal mellélőni, Mogyinak ugyanis (Moore-ral egyetemben) katasztrofálisan sikerült a tavalyi év. Érzésre a szőnyeg szélén van DeCostánál, így kevés esélyt látunk egy szerződésre.

Brynden Trawick (S), Domata Peko (DT) és Hroniss Grasu (C) a további lejáró szerződésű játékosok.

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary