Cam Newton-t 9 év után elküldte a Panthers

A Carolina Panthers vezetősége egy ideje Cam Newton-al közösen kereste az irányító következő csapatát azonban nem jártak sikerrel. Trade partner hiányában viszont a mai napon, 9 év után megváltak a 2011-es Draft 1/1-es helyén kiválasztott játékosuktól.

Newton a pályafutása során zsinórban háromszor megnyerte az NFC Déli csoportját és Super Bowl-ba vezette a csapatot. 28.709 yardot, 182 touchdownt passzolt 108 interception és 4.806 futott yard mellett. Háromszor került be a Pro Bowl, egyszer az All-Pro első keretébe és 2015-ben az alapszakasz legértékesebb játékosa volt.

instagram.png

Newton szerződésének utolsó évébe lépett és 21.2 millió dollárt foglalt el a Panthers idei fizetési sapkájából. Valószínűleg a magas összeg miatt nem találtak trade partnert és mivel tudták, hogy 2 millió dollár halott összeg mellett elküldheti a Panthers így szerintem az érdeklődő csapatok csak erre a pillanatra vártak. Biztosra veszem, hogy napokon belül meglesz az új csapata (mondjuk egy olyan amelyik veterán irányító nélkül maradt).

nfl.com, Fotó: clutchpoints.com