A Draftra jelentkező újoncokat online interjúztatják a csapatok

Sajnos a koronavírus járvány az élet minden részére rányomja a bélyegét és ez igaz az idei Draft procedúra is. Alapesetben ilyenkor dübörögnének a Pro Day-ek amikor a játékosbörzére jelentkező játékosok a saját közegükben mutathatják meg a képességeiket azonban ez idén elmarad és az online térbe kerül át minden.

A személyes interjúkat online kell végezni, minden csapat három videóhívást intézhet egy héten. Egy alkalommal hívhatnak fel egy játékost és a beszélgetés hossza maximum egy órán keresztül tarthat.

A Scouting Combine februárban még problémamentesen lezajlott így a csapatok azért személyesen is interjúztathatták a játékosokat. Első ránézésre bagatell dolognak tűnhet az egész de Draft helyekbe illetve dollármilliókba kerülhet ez a játékosok számára.

2005-ben Alex Smith és Aaron Rodgers számított az 1/1-es poszt esélyesének és végül előbbi játékos neve hangzott el először a Drafton. A vezetők utólagos nyilatkozata szerint a két játékos stílusbéli különbsége döntött mivel Smith sokkal udvariasabb volt Rodgers-nél.

twitter.com, Fotó: sportingnews.com

Címkék: draft2020