Hivatalos memót adtak ki a Draft lebonyolításáról

Az NFL már korábban hivatalosan bejelentette, hogy a jelenlegi helyzet ellenére az idei Draftot az eredetileg kihirdetett időpontban fogják megtartani. A játékosbörze április 23-25 között lesz de nem a Las Vegas-i Bellagio előtt rendezik hanem távolról amelyre két megoldást kínál a liga.

A csapatok a következőképpen vehetnek részt az idei Drafton. A képviselőik lehetnek csapat a létesítményeiben, de csakis a személyzeti korlátozásokat és a szigorú tisztítási követelményeket betartva. Vagy távolról az egyik elöljáró lakásán gyűlhetnek össze de abban az esetben is be kell tartani minden előírást.

Az emlékeztető szerint a csapatoknak nem kell egységes megoldást választani azaz mindegyik franchise szabadon választhat a lebonyolításról. Persze hacsak valamelyik állam rendelete nem tiltja, hogy a vezetők megjelenjenek a csapat létesítményében mert akkor mindenkinek az úgymond távoli megoldást kell választani.

Azért megjegyezték, hogy valószínűleg lesz egy állam amelyik nem fogja engedélyezni, hogy az adott csapat képviselői egy csapat létesítményből Draftoljanak így valószínűleg az otthoni megoldás marad. Az NFL informatikai részlege gőzerővel azon dolgozik, hogy kivitelezhető legyen a távoli Draft mert mindkét megoldás esetén online lesz az idei Draft.

profootballrumors.com, Fotó: visitlasvegas.com

Címkék: draft2020