Top 5 draft prospect: irányítók

A tavalyi évhez hasonlóan nemcsak az első körben szóba jöhető tehetségeket mutatom be, hanem minden pozíció legjobb játékosairól is írok néhány sort. Kezdésnek az irányítók következnek.

1. Bryce Young, Alabama

Korábban biztos 1/1-nek tűnt, de a hírek szerint a Panthers inkább C.J. Stroudot preferálja helyette. Nem hiszem, hogy a mérete megakadályozná a sikerességben és az átlagosnak mondott karerősség sem óriási negatívum nálam. Magától értetődő módon abszolválja a legnehezebb dobásokat is, fényes jövője lehet a profik között.

2. C.J. Stroud, Ohio State

Óriási potenciállal bír Stroud is, aki kiválóan osztogatja a labdákat. Jobban kell bíznia az atletikusságában és nem mindig tud elmenekülni a védők elől, de a két év alatt szerzett 85 passzolt touchdown igen meggyőző. Magas padlóval rendelkezik és ha jó helyre kerül, akkor akár a liga legjobbjai között találhatja magát.

3. Anthony Richardson, Florida

Nagyjából úgy lehetne jellemezni Anthony Richardsont, hogy olyan mintha életre kelt volna a Maddenben létrehozott irányítód. Ő lesz az eddigi legatletikusabb QB az NFL történetében és olyan potenciállal bír, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. Persze a kibontakozásához sok türelemre lesz szükség, hiszen még mindig tanulja a pozíciót és csak 1 évig volt kezdő. Nála különösen fontos lesz, hogy a megfelelő edzői stáb mellé kerüljön.

4. Will Levis, Kentucky

A Penn State-en kezdte az egyetemi karrierjét, majd a Kentucky-n folytatta. Képes rosszul olvasni a játékot, azonban magas, atletikus és nagyot dob. Amikor Ben Roethlisbergert kéred karácsonyra, de valójában Carson Wentz lapul a dobozban.

5. Hendon Hooker, Tennessee

Az ő döntései sem mindig a legtökéletesebbek, viszont lábon veszélyesebb tud lenni Levis-nél. Könnyen lehet, hogy az első körös irányítók között emlegették volna őt is, azonban a legutóbbi szezon hajrájában ACL szakadást szenvedett, ami erőteljesen befolyásolja majd az újonc szezonját. Egyértelmű projekt, akire érdemes odafigyelnünk, hiszen többször is találkozott a csapatunk képviselőivel, bár jelenleg nem hiszem, hogy komolyan meg kellene fontolnunk a megszerzését.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu