Top 5 draft prospect: futók

Az idei Draft nem bővelkedik kiemelkedő running back tehetségekben, legalábbis az első napot nem fogják ellepni. Bijan Robinson biztosan ki fog mennni az első körben mivel Top 16-os játékosnak számít. Rajta kívül egyedül csak Jahmyr Gibbs-nek van esélye rá, hogy csapatot találjon az első napon de inkább csak a második napon fog elkelni.

1. Bijan Robinson, Texas

Magasan ő az idei legjobb RB, akit az idei évfolyam egyik legjobb játékosának tartanak. Nagyon kevés hiányossága van, az elkapásokba is be tud segíteni. Ha nem ezen a poszton játszana, akkor a legjobb 5-ben elvinnék, így azonban lehet, hogy a top 10-ből is kicsúszik.

2. Jahmyr Gibbs, Alabama

Van némi szakadék közte és Robinson között, de Gibbs-nek is lehet valami halovány reménye, hogy az első kör végén kerül kiválasztásra. A testalkatával kapcsolatban felmerül némi kérdés, de az elkapáshoz is ért, a dinamikus stílusa pedig kiválóan feküdhet a mai NFL-ben, ha nem kell meccsenként 20 carry-t elszenvednie.

3. Devon Achane, Texas A&M

Tovább esik a minőség és igazából azért tettem a harmadik helyre Achane-t, mert jó helyen lenne a csapatunk rendszerében. Nem valószínű, hogy első számú RB lesz a profik között, viszont az idei class leggyorsabb futója, aki ráadásul jól lát a pályán. A harmadik körben meggondolandó a megszerzése.

4. Zach Charbonnet, UCLA

Nagyon más eszköztárral rendelkezik Achane-hez képest és neki arra is esélye van, hogy "klasszikus" no1 running back legyen. Vélhetően nem tőle látjuk majd a legszebb highlightokat és a plafonja sem biztos, hogy túl magasan van, de a játék minden elemében jól teljesítő játékosról beszélünk.

5. Tyjae Spears, Tulane

Az AAC Konferencia legjobb támadója volt 2022-ben. Kiválóan vált irányt, alaposan meg tudja bolondítani a védőket. Egy RB committee-ben találhatja meg a helyét, hiszen sok más társához hasonlóan nem ő rendelkezik a legerőteljesebb testalkattal.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu