Antonio Brown csapatát kirúgta az Arena League

Az Arena League hivatalosan is kirúgta Antonio Brown Albany Empire csapatát a ligából. Brown tulajdonosi háttere tele van botrányokkal mióta megvásárolta a csapatot. A döntést azután hozták meg, hogy a tagok rendkívüli konferenciahíváson megvitatták, hogy az Empire nem fizette be a liga által előírt és esedékes befizetéseket.

Minden csapat a liga működési költségvetésének 1/7-ét köteles befizetni az áprilistól kezdődően havonta esedékes befizetéseken keresztül. Az Empire tulajdonosát, Antonio Brownt emellett 1000 dolláros pénzbírsággal sújtották a ligára káros magatartásért a közelmúltban tett nyilvános megjegyzései miatt. Brown nem volt hajlandó kifizetni ezt a bírságot sem.

Miután megvásárolta az Albany Empire-t, Brown kifizette az Empire áprilisi adóját. A csapat ezután nem fizette be a május 15-i részletet és a múlt héten, közvetlenül az Empire orlandói mérkőzése előtt a liga értesítést kapott arról, hogy az áprilisi befizetést megtámadják.

A liga tájékoztatta Brown könyvelőjét, Alex Gunarist, aki korábbi kommunikációjában kérte, hogy a liga közvetlenül Gunaris úrral kommunikáljon az Empire pénzügyi kötelezettségeivel kapcsolatban. Gunaris urat tájékoztatták a liga behajtásra tett kísérleteiről de Ő közölte a ligával, hogy nem úgy tűnik, hogy Brown ki fogja fizetni a részletet vagy a bírságot.

Miután a liga értesült Brown szándékairól sürgősségi konferenciahívást hívtak össze. A hívás során úgy döntöttek, hogy csütörtök délig adnak időt az Empire-nek a befizetésre, amely után a liga kénytelen lesz törölni a Jacksonville elleni hazai mérkőzést, és azonnali hatállyal megszünteti a tagságukat a National Arena League-ben. Sajnálatos módon Brown nem teljesítette a csapatának előírt pénzügyi kötelezettségeit határidőre minek következtében a liga felmondta a tagsági szerződést.

Fotó: twitter.com

Címkék: antoniobrown