Malik Hooker 24 millió dolláros hosszabbítást kötött a Cowboysal

Malik Hooker jól teljesített a tavalyi szezonban amivel kiérdemelt egy új szerződést. Hooker hároméves hosszabbítást ír alá a Dallas Cowboysszal, jelentette be tegnap az NFL Network Insidere Ian Rapoport. A hosszabbítás értéke 24 millió dollár, ebből 16,5 millió dollár a garantált pénz és 8 millió dollár az aláírási bónusz, amit Hooker még ebben a hónapban meg fog kapni.

Hooker karrierje a magasságok és mélységek története. Az NFL-be a Colts első körös választottjaként került 2017-ben az Ohio State egyetemről, és rögtön nagy hatást gyakorolt. Az első hét meccsén három interceptiont szerzett és négy passzt védekezett le mielőtt megsérült és véget ért a szezonja.

Hooker a következő években nehezen tudta visszanyerni ugyanazt a formát, 2018-ban és 2019-ben is két interceptionnel zárt, de soha nem tette meg a következő lépést az Indianapolis-i sztárrá válás felé, mielőtt egy Achilles-sérülés véget vetett a 2020-as szezonjának mindössze 2 mérkőzés után.

A Dallas Cowboys 2021-ben egyéves szerződéssel leigazolta és 15 mérkőzésen lépett pályára a szezonban. Tavaly 16 mérkőzésen lépett pályára, hatszor volt kezdő és karriercsúcsot jelentő 62 tacklet szerzett. A jó szezon után a vezetőség már most biztosította, hogy a még mindig csak 27 éves védő évekig a csapat játékosa maradjon.

Fotó: twitter.com