Giants pozíciós áttekintő: defensive tackle-k

Borzasztó volt a csapatunk tavalyi futás elleni védelme, amelynek fő oka a védőfal közepe. A kezdőinkre nem lehetett panasz, de a rotációban nem nagyon lehetett kit beküldeni és súlyos károkat okozott egy-egy sérülés is. Idén ennél jóval több kell, amire szerencsére van esély.

Az eddigi legjobb szezonját produkálta Dexter Lawrence és meg is lett ennek a jutalma, szerződést hosszabbított vele a vezetőségünk. Nagy felüdülés ez Dalvin Tomlinson, Johnathan Hankins és Linval Joseph után. Bravúr lenne tőle, ha ismét 5 sack felett zárna, de jó játékot várhatunk tőle. A vártnál csendesebb éve volt Leonard Williams-nek, amelybe egy sérülés is belerondított. Borzasztó nagy pénzzel terheli a capet 2023-ban, de az elbocsátása nem lehetett opció és mivel közelít a 30-hoz, így a hosszabbításról sem esett szó. Patthelyzet.

A tehermentesítésükre két új arc áll rendelkezésre, a szabadügynökpiac elején megszereztük Rakeem Nunez-Roches-t, majd a draft környékén A'Shawn Robinsont is. Ugyan egyikük sem game changer védő, de stabil játékosok, akik alkalmasak arra, hogy meccsenként 15-20 snapre beugorjanak. Nem az ő szerepük a leglátványosabb és szerintem nem is túl nehéz ide csereembereket találni, de számottevő a kontraszt tavalyhoz képest.

Kiadó még 1 vagy 2 hely, amelyre több pályázónk is van. 5 hétig bírta a bemutatkozó szezonjában D.J. Davidson, egy térdsérülés hamar véget vetett a bemutatkozásának. 5. körös választottként szinte biztosan prioritást jelent majd a szerepeltetése. Az idei 7. körben Jordon Riley-val erősítettünk és nem nagyon értettem a kiválasztását, hiszen nagyon hátul tanyázott a ranglistákon, nem láttunk tőle túl sokat az egyetemen. Jobban bízom a tavalyi UDFA hero-ban, Ryder Andersonban, aki az aktív keret és a gyakorlócsapat között ingázott, de 2 sacket is szerzett. Kisebb testalkatú DT, de sokat érhet a pass rusher képessége. Kap még egy esélyt Vernon Butler, aki szép lassan kezd kikopni a ligából, Kobe Smith pedig leginkább camp body-nak tűnik. Az írás elkészülte után jött a hír, hogy érkezik Brandin Bryant, akinek a keretbe kerülés is csoda lenne, de a minicampek során nem sokat láttunk a Robinson, Davidson, Butler hármasból, így kellett egy új játékos.

Nagyon tetszettek a védőfal közepének megerősítésére irányuló törekvések, hiszen sikerült hosszabbítani Lawrence-szel és a rotáció is komoly upgrade-et kapott. Egyértelmű javulás kell a futások megállításában, a kezdő párosunk pedig az irányítót is le tudja zúzni. Ha nem zavarnak be idén a sérülések, akkor a defense egyik erőssége lehet a D line közepe.

Forrás:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu