Így draftolunk mi? Hova is kerültem? – avagy mire figyelj a ligádnál!

Megtörténtek a keretszűkítések, látjuk a végső 53-akat, bő egy hét van a szezonnyitó meccsig. A legtöbb, évente újra induló fantasy liga ebben az egy hétben pörög fel, ekkor zajlik le a draftok nagy része. Minden évben vannak újonc fantasy tulajok, akiknek kell egy kis segítség, mindig vannak olyanok, akik évente csak egy csapattal indulnak és sokat felejtettek tavaly óta, és még a tapasztaltabbaknál is felmerülhet az a kérdés, hogy idén hogyan vágjanak bele csapatuk felépítésébe.

img_9785.jpeg

Ebben szeretnénk most segíteni, egy cikk keretében összeszedtünk olyan pontokat, megközelítéseket, módszereket, amivel Te is magasabb szintre tudod emelni a felkészülést, hogy idén végre senki se elégedjen meg azzal, amit a gép dob neki!

Az első és legfontosabb dolog, ami befolyásolja a draft stratégiánkat az maga a liga, amibe beléptünk. Ugyan nagyjából ez egy kutyakötelesség, elvárás mindenkivel szemben, de mindenképpen tudni és ismerni kell a ligák alapbeállításait. Manapság már a PPR (half és full) az elterjedt, de még mindig találni standard ligákat, ahol továbbra is kiemelkedő a futók szerepe. Fontos tudni, van-e védelem és rúgó, lesznek-e IDP (Individual Defensive Player tehát pl. DL, LB és DB) játékosok, és ha igen, mennyi?

Egyáltalán, mekkora keretet kell építeni, hány RB, WR és Flex hely van, több irányítót is lehet kezdetni, vagy csak egyet? Ezek olyan dolgok, amiket most nem szeretnénk részletezni, ezek az olyan beállítások, amiket mindenkinek ismernie kell. Aki esetleg mégse lenne ezekkel tisztában, lapozzon vissza pár évet a Fumble Forum Youtube-on, fog találni a ligák alapbeállításairól magyarázó videókat.

Amik még érdekesek lehetnek, azok a liga finomhangolásai, amikre úgy tudunk rálelni, ha részletesen és pontról pontra elkezdjük átböngészni az olyan beállításokat, mint hogy mennyit ér egy passzolt TD, van-e TE prémium (tehát megnövelt pontok járnak-e a TE-nek), mennyi pontot kapnak az IDP játékosok és pontosan mire, és ilyesmik. Ezek azok az apróságok, amikben két PPR liga is merőben el tud térni egymástól, és nagyban át tudja alakítani a draft stratégiákat.

Ha a QB-k több pontot kapnak passzért/TD-ért, akkor felmegy az értékük. Nagyon növelve vannak az IDP pontok? Előrébb jönnek a védők a board-okon. Jelentős TE prémium van? Travis Kelce fix első kör. Persze, ezt a fajta mély és részletes megközelítést elsősorban az igazán elvakultaknak tudjuk javasolni, de minden ligánál van olyan specialitás, amiről érdemes tudni, szóval soha ne becsüljétek le a jelentőségét a részleteknek!

Forrás:

FumbleForum

Fotó: espn.com

Címkék: fantasyliga