Felvezető: BUCCANEERS – VIKINGS (alapszakasz 1. hét)

Ma este Minneapolis-ban is elrajtol a footballidény, a Minnesota Vikings is megkezdi a menetelését, amely reméljük idén tovább, sokkal tovább tart mint egy éve.

Második idény következik Kevin O’Connell irányítása alatt, aki valljuk be egész jól kezdte vezetőedzői pályafutását, hiszen rég nem látott mérleggel, csoportgyőzelemmel és rájátszás részvétellel tette le a névjegyét. Idén egy hasonló menetelésben bíznak a szurkolók, de vajon így is lesz?  – a szakértők szerint idén visszaesés várható a Vikings csapatánál, annak ellenére, hogy egységesebbnek tűnik, mint tavaly.

Áttekintés

Mindkét csapat átment némi átalakulási a holtidényben és az előszezonban. Hazai részről a védelem gyengült meg talán játékosállományilag, illetve pontosabban sok még az ismeretlen, fogalmazzunk inkább így. Az egyik húzóemberünk Danielle Hunter szerencsére a csapatnál maradt, tőle sokat várunk ma is és természetesen a szezonban is. Ehhez jól fog asszisztálni a vendégek jobb oldali tackle-je, Goedeke is, akinek nehéz nap néz ki.

Ami nálunk gyengeség lehet, az egyértelműen a CB sor. Itt tele vagyunk fiatal, nem nagyon tapasztalt játékossal ez az amit kihasználhat a Buccaneers támadósora, hogy szétpasszolja a fiataljainkat.

Passzolni viszont most már nem Tom Brady fog, aki tavalyi idény után már másodára, ezúttal végleg visszavonult. Helyette Baker Mayfield érkezett és lett megnevezve kezdő irányítónak a floridai csapatnál. Ez már nem kis változás, de azért ne feledük így is van azért egy Mike Evans a vendégeknél, aki újabb legalább 1000 yardos szezonra készül.

img_9785.jpeg

A meccsről

A találkozón a mi részünkről a passzjáték erőltetése várható. Igencsak szép elkapósorunk van, ami ha lehet az előszezonban csak tovább erősödött. Bár Thielen hosszú idő után távozott és a Panthers-hez igazolt, jött nekünk egy Jordan Addison-unk, akitől már az első évében sokat várunk. Az előszezonban az edzéseken és a meccseken is ól mozgott. Szinte biztos, hogy egyelőre harmadikszámú elkapó, sokat kell mutatnia ahhoz, hogy Osborn-t kiüsse Jefferson mellől. De ha elkapások, akkor ott lesz Hockenson is, aki megkapta a nagy szerződését, így most már ez sem állhatja az útját a tökéletes szezonban. Amit hallani lehet, hogy többet fogunk próbálkozni a két tight end-es felállással, ami nagyon támadó szellemű berendezkedés még akkor is, ha egyikük csak blokkolni van bent. Cousins utolsó évét tölti a szerződésében és nagyban függ az idei teljesítményétől, hogy jövőre is velünk lesz-e. A célpontjai megvannak és ez az ellenfél, a Buccaneers talán a legjobb így kezdésnek. Nem mondjuk, hogy tapasztalatlan a védelmük szélső és hátsó része, de ezt a Cousins vezette támadósornak ma könnyedén át kell tudni játszani.

A futójátékunk igazi rejtély. Jó persze láttuk már Mattison-t futni több alkalommal is és nem volt ok a panaszra, de most kapta meg azt a lehetőséget, amit már két éve szeretett volna, kezdő játékosa lett a csapatnak. Mögötte Chandler és Gaskin van, utóbbi a héten volt már elküldve, majd a tartalékok közé visszaigazolva és most megint az aktív keret tagja. Chadler nem kapott eddig túl sok lehetőséget, így az ő képességeit csak az előszezonból ismerjük, de most bizonyíthat.

Ami esetleg problémás lehet az a Vikings belső támadófalának helyzete. A Bucs ugyanis a Vea-Kancey párossal fog felállni ellenük, akik igencsak jó teljesítő játékosok, Ingram-nek és Bradbury-nek nem lesz könnyű napja. Pláne Ingram az aki bajos közülük, hiszen tavaly is láthattuk, hogy a fiatal játékos gyakran hibázott, nem találta a helyét és úgy engedte át a védőt, mintha csak ez lenne a feladata. Az előszezon meccseken is sokat játszott talán pont emiatt, hogy tapasztalatot szerezzen, de így is voltak érdekes mozzanatai.

És akkor még ott vannak a Buccaneers pontszerzői is. Evans-Godwin elég ó elkapók, előbbi újabb 1000+ yardos szezont célzott meg, amihez a tapasztalatlan CB sorunk remekül asszisztálhat. Evans ellen valószínű Akayleb Evans vagy Andrew Booth Jr lesz beállítva, de lehetőséget kaphat még az újonc Mekhi Blackmon is.

Ha nem vigyázunk, akkor ő egymaga képes lehet ellensúlyozni a Vikings pontszerzéseit.

img_9915.jpeg

Múltidézés

A két fél immáron az 57. összecsapására készül a mai napon. Ebben a szériában magabiztos a Vikings előnye, hiszen 33-23 arányban vezet.

Legutóbb három éve volt párharc a csapatok között, akkor a Buccaneers 26-14-re felülmúlt minket, igaz akkor idegenben voltunk.

Mikor legutóbb hazai pályán láttuk vendégül a mai ellenfelünk, akkor bár kevés pontot hozó meccset láthattunk, de hosszút is, hiszen hosszabbításban tudtunk diadalmaskodni 19-13-ra.

Sérülésjelentés

Ide szerencsére nem kell túl sokat írni, hiszen csak a linebacker, Marcus Davenport van rajta a heti sérültlistán, akinek a játéka bokasérülés miatt kérdéses.

Tipp a meccsre

Szoros, de izgalmas meccs várható. A pontok terén hazai oldalról mindenképp 20 felett várok, de ha nem tudjuk fékezni a Bucs elkapóit és futóit, akkor ők is könnyen a nyakunkra jöhetnek, ami megint csak olyan izgalmas végjátékot hozna, mint a tavalyi szezon meccsei. Tehát szoros meccsre számít, de ezt mindenképp meg kell nyerni, így a számszerű tipp:

Buccaneers 17, Vikings 25

Tippelőink közül csak egy van, aki vendég sikert vár, mindenki más a Vikings mellett tette le a voksát.

Forrás:

Minnesosta Vikings Magyarország

hungarianvikings.com