Felvezető: Vikings – Eagles (alapszakasz 2. hét)

Nem volt sok idő felocsúdni az első heti meglepetés vereség után ma este újra pályán a Vikings, ráadásul a tavalyi döntős Eagles lesz az ellenfelünk. Két edzés és máris jöhetett az utazás Philadelphia-ba, ahol csütörtök este – tavalyhoz hasonlóan – a második fordulóra kaptuk a megtiszteltetést, hogy megmérkőzzünk az Eagles-el. Egy éve nem sült el túl jól és az a helyzet, hogy idén sem mondhatjuk magunkat favoritnak az összecsapáson.

Áttekintés

Az első fordulóban némi meglepetésre vereséget szenvedtünk hazai pályán a Buccaneers együttesétől. Sok egységünk rosszul nézett ki, ami a vereséghez vezetett. Nem volt futójáték, a támadófalban többen is megsérültek és például a meccs nagy részét csere centerrel játszottuk. Ez így lesz ma is, mert Bradbury háta nem javult, így ő biztos, hogy nem játszik ma. De erősen kérdéses a játéka Darrisaw-nak is, akinek a bokasérülése tehet keresztbe ma.

Nem jó előjelek a meccs előtt, emiatt sem mi vagyunk az esélyesek.

Az első héten Cousins bár sok yardot passzolt, de háromszor is labdát vesztett, igaz ebből kétszer a fal is vastagon benne volt, de ezen, mármint a labdabiztosságon mindenképp javítani kell, most nem lehet turnover. Nem pont jó előjel ezzel kapcsolatban, hogy tavaly háromszor is interceptiont dobott az Eagles ellen és Slay ma is ott lesz a pályán és vadászni fogja a labdákat. Továbbá a főműsoridő sem sem segít túlságosan, tudjuk, hogy Cousins-nak ez a kriptonitja.

Az Eagles a Pats elleni idénynyitón támadásokban mondjuk erős közepes volt. Inkább a New England hibáiból élt meg, de még így is mázlija volt, hogy behúzták a találkozót. Hurts-ék nyilván másodjára nem akarnak egy ilyen blamát, így nagyon kellemetlen napja is lehet a secondarynknek.

A meccsről

Primetime Cousins és a Vikings ma az Eagles-el néz farkasszemet és próbál javítani a mérlegén, ami még most nem katasztrófális, de nem ilyen startot vártunk. A folytatás nem lesz sétagalopp ugyanis a tavalyi döntőst kéne valahogy két vállra fektetni, de már az előjelek sem mondhatók túl bíztatónak. A támadófalunkból egy kezdő biztos, de lehet hogy ketten fognak hiányozni. Bradbury hátsérülése nem javult, így helyette Schlottmann adja a labdát az irányítónak, de Darrisaw játéka sem biztos, helyette az új igazolásunk, az első meccsre be sem nevezett Quessenberry lehet. Ha így lesz, akkor máris három gyenge pontja lehet a falnak, ugyanis Ed Ingram ismét pocsékul játszik. Nem túl előnyös osztályzatot kapott a PFF-től, de egy laikusnak is jól látható, hogy nagyon kilóg a falból lefelé. Lecserélni gondolom még nem fogják ma a kezdőből, mert leültetni egy második körös falembert luxus lenne, de ha nem megy másképpen akkor kénytelenek leszünk változtatni.

Ezzel kb me is lesz alapozva a futójátékunk, ami már az első fordulóban sem ment túlságosan. Igen persze hozhatják a számokat, hogy Dalvin Cook ugyanazt művelte a Jets-ben, mint Mattison csak kétszer annyi pénzért, ami ebből a szempontból meg is állja a helyét. Mattison nem rossz futó kezdő kaliber is lehetne, de kéne neki a fal, mert így hogy átrongyol rajta a védelem és nulla vagy negatív yardon leszedik őt nem sokra megyünk, ráadásul meg is törhet benne valami.

Marad a passzjáték erőltetése, ami mondjuk ment az első fordulóban, de Cousins megint azzal az Eagles védelemmel néz szembe, akik tavaly három labdáját is leszedték. Egy ilyen szereplés ma megölné a meccset, még akár csak egy is. Nem tudom mennyi esélyünk lesz jó támadójátékot bemutatni, de lehet most kevesebből kell többet kihozni, mint egy hete.

Az Eagles oldalán jó játékosok vannak, nem véletlen vannak reflektorfényben az utóbbi években, ráadásul rövid időn belül többször is jártak a Super Bowl-ban, igaz tavaly vesztesként távoztak. Most viszont megint ők az egyik legnagyobb esélyes, bár láthattuk a Pats ellen, hogy foghatók. Masszív védőjátékot kell felmutatni és meg lehet állítani a támadásaikat. Ha tartjuk a labdát és a védelem is felszívja magát kihozhatunk egy értelmes meccset ebből. Azt nem mondom, hogy nyerünk, mert szerintem nem és a többség is így van ezzel, sőt most nem arra van a legnagyobb esély, hogy csak 1 labdabirtoklásnyi különbség lesz a két csapat között a végén. A védelmünk bár jól indult a Bucs elleni meccsen, de voltak nagy leolvadások, ráadásul tele vagyunk fiatallal, ami most hátrány. Nem azért mert fiatal, csak nincs tapasztalat. A secondary nagyon gyenge volt az első héten, ha csak nem lép elő valaki és rántja össze a többieket, akkor csúnya is lehet. Persze be fognak érni, de kell még jópár meccs.

Múltidézés

A két csapat között ez lesz a 31. találkozó és ennél kiegyenlítettebb nem is lehetne a párharc. A legutóbbi vereségünknek köszönhetően az Eagles 15-15-re hozta fel a rivalizálást. A hatvana-hetvenes években kiépítettünk egy masszív 7-0-ás előnyt, de ezt az utóbbi időben az Eagles teljesen felőrölte. Legutóbb tavaly a második körben futottunk össze, az Eagles könnyedén 24-7-re megnyerte azt a találkozót.

Sérülésjelentés

Mint már említettük Bradbury hétsérülése miatt kénytelen lesz kihagyni ezt a találkozót, de Darrisaw játéka is veszélybe került a bokája miatt. A védelmünkből Marcus Davenport az, akinek kérdéses a játéka. Ő például az első fordulóban sem játszott.

Tipp a meccsre

Lehet ez most fájni fog. Az Eagles-nek mindenképp kell a siker, hiszen a Dallas nagyot ment az első körben nem szakadhat le róla és csak a győzelem elfogadható számukra. Persze minden szurkoló így gondolkodik a saját csapatával kapcsolatban én is így vagyok magunkkal, de ez nem a mi meccsünk lesz. Nem kell feltartott kézzel kimenni, hanem mindent meg kell tenni, de a jelek szerint itt ma nekünk nincs esélyünk. Pontok terén az elemzők nem számítanak nagy zuhatagra, de fölényesebb hazai sikerre mindenképp. Így a számszerűsített tipp mára:

Vikings 13, Eagles 24

A tippelőink is inkább a hazaiak mellett tették le a voksukat 20-11 arányban az Eagles győzelmét várják.

Forrás:

Minnesota Vikings Magyarország

hungarianvikings.com

Fotó: vikingswire.usatoday.com