Már itt is a második kör, Steelers-Browns

Az első heti csalódást keltő kudarc után - melynek inkább csak mértéke és mikéntje volt csalódást keltő - már itt is a második forduló a 2023-24-es alapszakaszban. Ezúttal is mi vagyunk a pályaválasztók, a vendég pedig a Klívlendi Barnák gárdája (továbbiakban CLE Browns).

Az előző heti eredményt (vs 49ers 7-30 = L ) talán nem kell újfent megmagyarázni, aki kicsit is jártas az amerikai foci világában pontosan tudja, hogy nem a kiváló előszezon (3 győzelem, 158,3-as passer rating Pickett-nek) alapján osztogatják a győzelmeket szeptembertől. Túl vagyunk azon a mérkőzésen, mely igazából az első tétmeccs volt a szezonban, sok következtetést nem érdemes levonni. Bár az is igaz és érdekes, hogy vannak akár 1-2 éve tartó tendenciák, amik ezen a mérkőzésen is újfent jelen voltak, megmutatkoztak. 

Az e heti vendégcsapat kisebb átalakuláson ment át az offseason-ben. Mondjuk is a főbb tudnivalókat.

Januárban kezdésként kinevezték Jim Schwartz-ot védő koordinátornak. Ezt követően átstrukturálták a glóriával a feje felett játszó Deshaun Watson szerződését,

mellyel 36 millió dollárt szabadítottak fel. Igyekeztek megfelelően elkölteni a fizetési sapkáig fennálló pénzüket, így érkezhettek a következő játkosok. Dalvin Tomlinson DT a Minnesota Vikings gárdájától érkezett 4 éve 57 millió USD-ért. Tomlinson tavaly 34. volt az összes DEF lineman között sikeres pass rush százalékban, és százalékosan ő generálta a 3. legtöbb nyomást a Vikingsnál. Egészen biztosak benne, hogy tudja majd segíteni a tavalyi év egyik legrosszabb futás elleni védelmét.

Szintén a védelmet erősítendő érkezett Juan Thornhill S aki a Chiefs mezét cserélte le barnára, és foglalta el John Johnson III posztját a kezdőben. Tapasztalata bizonyára a CLE előnyére válik, azonban nincs mögötte épkézláb tapasztalt/ újonc játékos, így ha nem jön be ez az igazolás, csúnya vége lehet ennek a kalandnak mindkét fél részéről. Ogbonnia Okoronkwo DE érkezett a Texanstól a védelem további megerősítésére, Clowney helyére. Okoronkwo Garrett-el párban alkothatja a kezdőt, azonban sack-ek számában eddig nem bizonyította rátermettségét, hiszen 3 éve alatt mindössze 9,5 darabot hozott össze Houstonban. Nem olyan rég Shelby Harris DT is csatlakozott a kerethez.

A támadósorba újraigazolták a tavalyi egyik legjobb centert Ethan Pocic személyében, aki Joel Bitonioval és Wyatt Tellerrel továbbra is bombaerős magot alkothat az OFF line közepén. Watson mögött egy újonc irányító padozhat Dorian Thompson-Robinson személyében. Az elkapó sorba Elijah Moore mellett Marquise Goodwin is érkezett. 

A draftról 5 játékos érkezett: 
3. kör - Siaki Ika DT
4. kör - Isaiah Mcguire DE
5. kör - Dorian Thompson-Robinson QB
5. kör - Cameron Mitchell CB
6. kör - Luke Wypler C

Közülük valószínűleg a csere QB és Cam Mitchell CB fog így úgy pályát látni pár snap erejéig, a többieké a jövő (lehet... Cleveland-ben...)

A Browns győzelemmel kezdte a szezont, méghozzá nem is akárhogyan. A barnák 24-3-ra verték a Cincinnati Bengals gárdáját. Jim Schwartz def kooridnátor és legénysége olyan game plannel érkezett, hogy szinte teljesen sikerült lenullázni a szuper tehetség Joe Burrow QB-t és a tigrisek passz támadásait. Az esős idő segítette őket ez tény. Ahogy az is, hogy az első félidőben 53%-ban blitzelték az irányítót, amilyen nyomással még nem nézett korábban szembe. Ebben a félidőben 2,6 yardot átlagolt Burrow... Nyilván kitaláltátok, hogy 0 pontot szerzett a Bengals az első játékrészben, míg a Browns 10-et. Az egész mérkőzés csapat statisztikáit is érdemes megnézni egy pillanatra: 6 first down, 142 total yard egész (!!!!!) mérkőzésen a Cincinnati részéről. Valószínűleg ennyire egyik másik mérkőzésen sem nullázzák majd le őket. Ugyebár így is lehet/ ne készülni egy csapat ellen.

A Shwartz vezette védelem a szakírók szerint az egyik legtöbbet fejlődő védelmi egység lehet idén.

Támadásban 206 futott yard 144 futott mellett, ami az esős időben nem is lehetett másként. Viszont összejött egy INT Watsonnak, és volt egy fumble is, mindkettőt elvesztették, de ezen a mérkőzésen belefért. A harmadik kísérleteket 28%-ban csinálta meg a Browns. 

Lássuk be nem ördöngős számok, bár azért a 200+ futott yard erősen megsüvegelendő. Egy jó/ kiváló védelmi performansz és kész is a siker. A tavalyi év egyik legjobb csapata ellen (igaz a nyitó fordulóban).

A barnáknál Amari Cooper WR, Ika DT és Thornhill S kapott kérdőjeles besorolást a mérkőzésre, elvileg most még senkinek a játékát nem zárták ki.

Ami a mi oldalunkat illeti, mostanra biztossá vált, hogy mind Heyward DE mind Johnson WR kihagyja a mérkőzést az első heti sérülésük következtében. Előbbi esetében ráadásul olybá tűnik ez csak az első kihagyott mérkőzés lesz, sajnos lesz még több is. Továbbá McFarland sem játszik majd térd sérülés miatt. További aggodalomra adhat okot, hogy a héten limitáltan edzett Okorafor T és Daniels G illetve Pickens WR az utolsó napon a térhajlítója miatt volt limitált edzésmunkán.. Nem túl jó kilátások..

Pláne azzal együtt amit az első mérkőzésen láttunk. Reméljük Canada és az O megembereli magát, és nem kell egy hasonló kínszenvedést végignéznünk, és főként nem asszisztálunk a Browns 30 év utáni első 2-0-s évkezdéséhez.

Ami a csapatot illeti, Pickett szerint nagyon jó edzéseken vannak túl, és jól fognak reagálni. Pickens mellett Robinsonra vár a szélső elkapói feladatok ellátása Diontae hiányában, a slot receiver Calvin Austin lehet majd. Harmadik számú futóként, ha esetleg arra vetemedne Canada, hogy ilyen fegyvert bevetünk akkor talán Heyward próbálkozhat, de ennek valószínűsége igen kicsi.

A támadó falban nem várható változás, főleg ha Okorafor/ Daniels is tudja vállalni a játékot. Mindenesetre az első körös újoncunk Broderick Jones T epekedve várja, hogy bemutatkozhasson, kérdés mire menne majd a másik oldal TJ Watthoz hasonló szörnyetege, Myles Garrett ellen.

A Browns DEF kordában tartása az első forduló után alapvetően is nehéz feladatnak ígérkezik, pláne úgy, hogy megfelelően tudjunk haladni előre akár a földön akár a levegőben.

Védelmi oldalon Heyward feladatát valószínűleg többen öröklik majd. Adams, Loudermilk vagy az újonc és ígéretes Benton most mutathatja meg igazán, hogy tudnak produktívak lenni.

Más pozícióban várhatóan nem lesz módosítás, bár kicsit több Kwon Alexandert ILB poszton én üvdözölnék. Peterson CB első heti mérkőzés előtti trash talk-ja nem igazán jött be, kétszer is TD-t érően égették meg, remélhetőleg ezúttal a jobbik arcát mutatja majd. Egyelőre Wallace a másik oldalon, bár senki se csodálkozzon ha 24-es számmal Joey Porter Jr-ból is többet látunk az első héten tapasztalt pár snap-nél.

Szerintem az első héten mutatott performansznál jobbat látunk majd most a srácoktól, számomra nagy kérdés, hogy Canadától vajon majd mit. (?) Kérdés, hogy ez mire lesz elég a mai mérkőzésen. Ha jobban/ jól tudjuk menedzselni az órát, nagyot megy Watt és Fitzpatrick a védelemben, illetve kordában tudjuk tartani a Browns frontot, és netán még relatíve júl tudunk haladni földön-vízen-levegőben, akkor jó esélyünk nyílhat megnyerni a találkozót. Mindezt ugye 0 labdaeladás, cserében 1-2-3 szerzése mellett.

Forrás:

Pittsburgh Steelers.hu

steelers.hu