Lejtmenetben a 2022-es draft class?!

Nagy reményekkel vártuk a tavalyi draftot, hiszen 11 választásunk volt, közülük pedig öten az első napon érkeztek. A felfokozott izgalom azonban egyre inkább kezd alábbhagyni és jelenleg ahhoz sem kell túl nagy fantázia, hogy egy nagyon borús jövőképet vizionáljunk. Vajon mit hoz a jövő?

1/5: Kayvon Thibodeaux, EDGE

Valamennyi falember elérhető volt az ötödik picknél, így biztosan tudtuk, hogy két választással később a legjobb három offensive tackle-ből kettő is elérhető lesz. Korábban az 1/1-re is esélyesnek tartották Kayvon Thibodeaux-t, de a tavasz során lényegesen romlott a megítélése. Kezdetben nagyon súlytalanul mozgott a pályán, majd a Ravens ellen meccsnyerő sacket szerzett és Washingtonban is a legjobbkor villant. A fő probléma, hogy nem tudott konzisztens nyomást kialakítani, főleg a harmatosabb képességű falemberek ellen brillírozott. Gyengén kezdte az idei évet és az edzőtáborban a mindjárt sorra kerülő Evan Neal is jól nézett ki ellene. A tavalyi villanásaira lehet alapozni, azonban nem biztos, hogy szállítani fogja egymás után a 10 sackes szezonokat.

1/7: Evan Neal, OT

Lemásolta Andrew Thomas és Ereck Flowers újonc szezonját, mi pedig türelmesen vártuk, hogy milyen eredményt hozott az offseasonben elvégzett munka. A technikáján ugyan tudott változtatni Neal, viszont így is átjáróháznak bizonyult a Cowboys ellen és ugyanannak a játékosnak nézett ki, akit tavaly láttunk. Ha folytatódik ez a tendencia, akkor posztot kell váltania, hiszen hiába a nagy testalkat, egész egyszerűen túl lassúnak tűnik ahhoz, hogy a támadófal szélén szerepeljen.

2/43: Wan’Dale Robinson, WR

Csodálkoztunk a megszerzésén, hiszen a 3-4. kör környékére várták, ráadásul elérhető volt az egyik kedvencem, George Pickens is. Ezen kívül sok hasonlóságot mutatott Kadarius Toney-val, de aztán hamar kiderült, hogy nem nagyon számolt az új vezetés az elkapóval. Nem voltam túlságosan elragadtatva Robinsontól, hiszen gyengén kezdett, a Lions ellen pedig hiába tartott 100 yardnál, ACL szakadást szenvedett. Emiatt PUP listán kezdte az évet és még mindig nem tudott pályára lépni. Elképzelhető tehát, hogy a comeback után egy kezdő szintű slot WR-ré válik. A konkurencia nagy és ha csak 3-400 yard között zár, akkor könnyen kegyvesztetté válhat jövőre.

3/67: Joshua Ezeudu, OG

Nagyjából az értékénél sikerült megszerezni a North Carolina falemberét, de hamar megállapítottuk róla, hogy legfeljebb projektként számolhatunk vele. Egy guardhoz képest atletikusnak tűnt, azonban egészen egyszerűen nem állt készen az NFL-re. Az edzőtáborban hol az első hol a második csapatban kapott lehetőséget és aggasztó volt ez a folyamatos rotáció. Sajnos beigazolódtak a félelmek, hiszen hétfő hajnalban Mark Glowinski minden idők egyik legrosszabb teljesítményét nyújtotta ezen a poszton és őt sem tudta eddig kiszorítani Ezeudu.

3/81: CorDale Flott, CB

Robinson után egy újabb nagy reach, az 5-6. körre rangsorolták Az LSU cornerbackjét. A magassága jónak számít, azonban olyan a testalkata, mint egy középiskolásnak és előre féltünk, hogy mihez kezdhet a fizikális elkapók ellen. A rotációban kapott lehetőséget újoncként, idén pedig az övé lehetett volna a slot pozíció, de nem tudta stabilizálni a helyét a felkészülés során. Jelenleg egy kisebb sérüléssel bajlódik.

4/112: Daniel Bellinger, TE

Sokkal jobban nézett ki ez a választás, bár azt hozzá kell tenni, hogy nem az óriási elkapásaival szerzett magának híveket Bellinger. A remek blokkolójátékának köszönhetően azonnal a kezdőcsapat tagja lett és néhány hibát eltekintve megbízhatóan teljesített. A tight endekre jellemző, hogy kell nekik néhány év, amíg felveszik a profik ritmusát, de jelen esetben nem volt ezzel probléma. Ugyan megszereztük Darren Wallert, de H back/TE hibridként Bellingernek is jut lehetőség mellette.

4/114: Dane Belton, S

Szükség volt a safety poszt mélyítésére, Dane Belton pedig a labdaszerzéseivel tűnt ki az egyetemen. Nem sok playmaker volt a védelmünkben, a tavalyi 6 interceptionből viszont kettő az ő nevéhez fűződött. Szépséghiba, hogy a 11. hét után kegyvesztetté vált és csak a zárófordulóban térhetett vissza, amikor pihentek a kezdők. Szerencsére meggyőzően szerepelt az előszezonban, így bízhatunk benne.

img_9785.jpeg

5/146: Micah McFadden, LB

Nagy népszerűségnek örvendett ez a húzás, hiszen Blake Martinez utódját is láthattuk Micah McFaddenben. Felemásan kezdett, az atletikussága miatt elsősorban a futás ellen lehet hatékonyan alkalmazni. Ez nem mindig jött össze, az idei nyárnak csereként ment neki és csak azért lett kezdő, mert borzasztóan játszott Darrian Beavers. Nagyon aktívan szerepelt a Cowboys ellen, de félő, hogy hosszútávon gondot okoz majd a limitáltsága.

5/147: D.J. Davidson, DT

Nem teljesen értettem ezt a választást, de az ötödik körben belefér a kísérletezés. Nem kapott sok lehetőséget a bemutatkozó évében, hamar véget ért a szezonja ACL szakadás miatt. Annak ellenére bekerült az aktív keretbe, hogy nem játszott az előszezonban, ráadásul alapos mélyítést kapott a védőfal belső része.

5/173: Marcus McKethan, G/T

Nem tudok róla sokat írni, hiszen őt már az edzőtáborban ledöntötte egy szalagszakadás. Az aktív keretben ott van és ha folytatódik ez a rossz tendencia, akkor pályára is kerül…

6/182: Darrian Beavers, LB

A változatosság kedvéért nála is szakadt az ACL. Egy jó előszezon meccset láttunk tőle 2022-ben és az edzői stáb is számolt volna vele, azonban nemhogy a kezdőcsapatba nem tudta beverekedni magát, hanem az 53-ból is kimaradt és a gyakorlócsapat tagja lett.

Összegzés

Kicsit a szurkolók célpontjává vált Kayvon Thibodeaux és én sem vagyok elégedett vele, de nem is temettem még el, hiszen a tavalyi szezon megmutatta, hogy bármikor benne lehet egy meccsdöntő játék. Rajta kívül Daniel Bellingerrel lehetünk a legelégedettebbek, ő az az emberünk lehet, aki Claude Makelele a Real Madridnak volt. Dane Beltonnak a labdaszerzéseiben lehet bízni, ez óriási hiánycikk a védelemben. Jelenleg rotációs embernek tűnik Wan'Dale Robinson és Micah McFadden, hiszen mindkettejüknél látszik a plafon, de arra is van még esély, hogy a jelenleginél nagyobb szerepkört kapjanak. Evan Neal és Josh Ezeudu sajnos a totális bust státusz felé halad, 180 fokos fordulat kellene tőlük és kis túlzással idevehető CorDale Flott is. A Davidson-McKethan-Beavers hármast nem hiszem, hogy nagyon látni fogjuk a pályán.

img_0093.jpeg

Fotó:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu