Felvezető: CHARGERS – VIKINGS (alapszakasz 3. hét)

Két nagyon rossz élményen vagyunk túl, így indult a szezonunk, de most újra hazai pályán bizonyíthatunk, ellenfelünk a Chargers, akik szintén hasonló remekléssel indították az idényt.

Most vagy soha lehetne így is indítani, hiszen a Vikings két vereséggel nyitotta a szezont, amire nem igazán számítottunk. Az 1-1-es mérleg még benne volt, de hogy ennek a meccsnek is siker nélkül fussunk neki csak a legpesszimistábban forgatókönyvében szerepelt.

Áttekintés

Ugyanis a Buccaneers és a Eagles elleni is vereséget szenvedtünk és nem is igazán látszott, hogy mit is szeretnénk. Persze a győzelmet mi mást, de valahogy az oda vezető út nem látszott. Mind a két meccsen szinte ugyanazok voltak a hibák. Gyenge támadófal, gyenge secondary, elvesztett labdák és futójáték hiánya.

Ebből nyilván mindet egyszerre varázsütés szerűen nem lehet javítani, de például a futások hatékonyságát lehet fokozni, illetve a labdabiztonságra lehet törekedni.

Ellenfelünk inkább mondható pechesnek mintsem gyengének. Mind a két meccsen ugyan vesztesként távoztak a pályáról, de szereztek 60 pontot, ami a legtöbb szerzett pont két meccs alatt, ahol vesztesként távozott egy csapat. A Miami ellen mindig sokpontos meccset játszanak nem is volt ez másképp most sem, a Titans ellen pedig csak hosszabbításban maradtak alul, tehát nem lehet azt mondani, hogy ne küzdöttek volna. Velük nézünk majd farkasszemet vasárnap, nem lesz egyszerű

A meccsről

Nem bizony, hiszen a Chargers még a két vereség ellenére is esélyesebbnek számít a meccsen. A szakértők és a fogadóirodák is a vendégeknek adják a találkozót mégha nem is sok ponttal, mindössze másféllel. 

Annyi biztos, hogy nálunk a támadófalban Bradbury játéka kérdéses, bár mivel fontos meccsről lesz szó, így inkább valószínűbb a játéka mint nem, bár ha megsérül azzal nem feltétlen nyerünk. Viszont itt van ugye az új szerzemény Risner, aki bár hivatalosan bal oldali guard, de minden bizonnyal Ingram helyére érkezett, aki a center mellett jobbra helyezkedik el, de még ebből a nem túl acélos falból is bőven lefelé lóg ki. Reméljük Risner érkezésével a fal közepe valamelyest stabilizálódik és a futójáték is erősödik. És ha már futójáték, akkor essen szó a másik új szerzeményünkről, Cam Akers-ről, aki ha igazak O’Connell szavai, akkor a mostani meccshez még nem sok köze lesz, mert inaktív státuszt fog kapni. Elmondták, hogy továbbra is bíznak Mattison-ban, aki nagyon gyenge teljesítménnyel kezdte a szezont, ami persze nem csak az ő hibája, hiszen csak középső futással, gyenge fallal és alig 10 kísérlettel nem igazán lehet nagyot villantani. Pedig lehet érdemes lenne, most egy kicsit több lehetőséget adni a futásra, akár rotálva Chandler-el, mert a Los Angeles védelme nem igazán jó a futások ellen, könnyen lehetne akár erre is építeni.

Ha nem ez, akkor megint mehet a majdnem 50 passzkísérlet és az elkapók vég nélküli keresése a pályán. Cousins a labdavesztésein kívül jó számokat hoz, de ugye azok sem elhanyagolható adatok és így összességében ő is felelős a vereségekért. Az Eagles 4 TD passzt is kiosztott, ami szép és magabiztos teljesítményre vall, de az volt a baj, hogy ez későn jött. És mit sem ér a jó vagy elfogadható támadójáték a megfelelő védelem nélkül.

Flores tanítványai még nem értek be és még jó néhány meccsre szükség van, hogy megbízhatóbbak legyenek, csak ugye addigra elmehet a szezon és a playoff esélyek. Amire a rossz szezonkezdés ellenére bőven van esély, hiszen a csoportellenfelek megtették a szívességet a múlthéten és kikaptak, így csak egy meccsre vagyunk a csoport elsőségtől.

A vendégeknél biztos, hogy nem lesz ott a kezdő futó Austin Ekeler, aki okozhatott volna pár kellemetlen perced, de a futás elleni védekezésben mi sem vagyunk éppen pengék, szóval ez sem lefutott meccs. Mindenki várta, hogy mi lesz Eric Kendricks visszatérésével – ugyebár ő a Chargers tagja -, de sérülés miatt ő sem lesz a pályán. Ami jó hír számunkra, hogy Joey Bosa játéka kérdéses, de a másik két LB Rumph és Henley sem biztos, hogy pályára lép. Bár akárcsak nálunk a támadófalban, a vendégeknél a védelemben is tudják, hogy ez nagyon fontos meccs, így csak azért nem fognak nem játszani, mert valami bibis.

Szóval a meccs az igazi ki-ki meccs lesz, megjósolni is nehéz, hogy ki fog győztesként levonulni és ki lesz az, akinél komolyan le kell ülni és elbeszélgetni a folytatásról.

A meccs, pontosabban a közben esedékes ceremónia egyvalakinek mindenképp különleges lesz, hiszen ezen meccsen vonul vissza a Minnesota Vikings tagjaként Kyle Rudolph, aki 12 éven keresztül szolgálta szeretett csapatunkat.

Múltidézés

Ha az éveket nézzük, akkor ez egy viszonylag régi párharc, de eddig mindössze 14 alkalommal találkoztak egymással. A közelmúlt fényes volt a Vikings csapatának, ha a Chargers jött szembe, akár Los Angeles-ből, akár San Diego-ból, hiszen a legutóbbi három meccsen egyaránt lila siker született. A mostani vendégek legutóbb 2011-ben tudta sikernek örülni ellenünk. Pontszegénynek viszont nem nevezhető a párharc, meccsenként majd 50 pontot átlagoltak a felek egymás ellen összesen.

Sérülésjelentés

Hazai oldalon Csak Davenport az aki biztos, hogy otthonról nézi a meccset, Bradbury kérdéses besorolást kapott. A többiek nálunk egészségesek (természetesen az IR listásokon kívül, ahova a héten az elkapó Jalen Nailor felkerült). A vendégeknél Ekeler és Kendricks játékára nem számíthatunk, Bosa, Henley és Rumph játéka pedig kérdéses vasárnap.

Tipp a mérkőzésre

A fogadóirodák is sok pontot várnak, hiszen 54 pontnál húzták meg az over/under határt ez helytálló is lehet, ha mi is rákapcsolunk és termeljük majd a TD-ket. Esélyesnek a Chargers-t tették meg, de csak 1,5 pontra, így még a “profik” sem tudják biztosra mondani egyik vagy másik csapat győzelmét. Ennek ismeretében, valamint az elfogultság és a hazai pálya miatt megszavazom magunknak a sikert, akár hosszabbításban is. Számokban azt mondom:

Chargers 25, Vikings 28

A tippelőink többsége természetesen Vikings győzelmet jósol, de hatan a vendégekre tettek és volt egy bátor is, aki azt mondta, hogy döntetlen lesz a meccs, ami akár még be is jöhet. Mi képesek vagyunk rá. 

Forrás:

Minnesota Vikings Magyarország

hungarianvikings.com