Giants győzelem a Commanders ellen

Eljöhetett volna az idő, hogy egy sima győzelmet arasson a csapatunk, ehhez képest az utolsó másodpercig izgalmas mérkőzést láttunk. Egy nagyon egyoldalú első félidő után elsősorban az egyéni hibáknak köszönhetően feljött az ellenfelünk, de az utolsó másodpercek nekünk kedvezően alakultak, így 4 hét után ismét sikerült nyerni.

Még az offense is működött a nyitó félidőben, ekkor sikerült mindkét touchdownt megszerezni (idén először), először Darren Wallernél, majd Saquon Barkley-nál kötött ki a játékszer. A tight endünk ezzel végre megszerezte az első 6 pontos elkapását a csapatunk színeiben. Szinte a teljes támadósorra igaz, hogy fordulás után mintha elfelejtettek volna játszani, ez pedig nem könnyítette meg a védelem dolgát. Két negyeden át remek statisztikát hozott Tyrod Taylor, utána azonban ő sem tudott életet lehelni az offense-be. A futásoknál ezúttal elmaradtak a kiugró játékok, viszont jóval konzisztensebbé váltak a földi támadások. Az elkapók közül Jalin Hyattet kell kiemelni, két hosszú elkapást láthattunk tőle. Egyelőre Darius Slayton és Isaiah Hodgins is csalódást keltően játszik és nem lepődnék meg, ha redukálódna valamelyiküknek a szerepköre (Hodgins-nál már el is kezdődött). A támadófalba nagyon kell Andrew Thomas, hiszen Justin Pugh nagyon gyenge játékot nyújt tackle-ként. Karakteridegen hibát láthattunk Saquon Barkley-tól, hiszen kevesebb mint 10 perccel a vége előtt az end zone közelében vétett egy fumble-t, pedig az a drive lezárhatta volna a mérkőzést.

A védelemről csakis jót lehet írni, amit várhattunk tőlük azt ismét teljesítették, sőt talán még többet is. A végére ugyan ők is visszaestek, de jól nyúlt bele a Commanders edzői stábja a mérkőzésbe, ráadásul a támadóink first downt is alig szereztek a második félidőben, ez pedig alaposan fárasztotta a defense-t. Dexter Lawrence volt a legdominánsabb, de nem sokkal maradt el tőle Kayvon Thibodeaux és Leonard Williams sem. Már 5,5 sacknél jár a tavalyi 1/5-ös választottunk és a gyenge kezdés után szépen összekapta magát. Sajnos tőle is láthattunk egy borzasztó hibát, hiszen Sam Howell egyik átadása gyakorlatilag hozzá repült, de elmaradt a sima interception. Nem követte el ezt a baklövést Deonte Banks, akinek összejött az első pickje a profik között és most sem vallott szégyent. Alaposan magára talált ezt a védelem, Sexy Dexy-nek pedig arra is esély van szerintem, hogy az NFC legjobb védője legyen a héten.

A special teamről is írni kell, sajnos ezúttal sem csak a jóról. Először elejtett egy puntot Eric Gray, ami szerencsére maradt nálunk, ezt követően pedig megsérült az újoncunk. Nem bírt a nagy széllel Graham Gano és 42 yardról hibázott. A második félidei leolvadást Sterling Shepard kezdte meg, akit életében először beküldtek returnerként és eladott labda lett az eredmény. A pozitívumot is emeljük ki, Leonard Williams-nek volt egy blokkolt mezőnygólja, ami nagyon jól jött a végén.

Elfogultság nélkül írhatom, hogy a jobb csapat nyert és csak az egyéni hibák, valamint a szünetben abszolvált finomhangolásuk tartották életben a Commanders-t. Belefért Shepard és Barkley fumble-je, Thibodeaux elejtett interceptionje és az offense fogalmatlanná válása is. Ezeket mind a második félidőben sikerült összehozni és jó lecke lesz a jövő tekintetében, hiszen nem sok csapat ellen élnénk túl ennyi hibát. A lényeg a győzelem, egy hónap után örülhettünk újra, viszont sokkal precízebb játékra lesz szükség a következő hetekben, különben kellemetlen meglepetésekben lehet még részünk.

Forrás:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu