Irányító szempontból el van átkozva a liga

A pénteki hajnali mérkőzésen megsérült Joe Burrow és miután elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás véget ért az idei szezonja. Az idei szezonban sajnos lassan már nem lesz hírértékű ha az egyik kezdőirányító kiesik a szezon hátralevő részére.

A sort Aaron Rodgers kezdte akinek mindössze 4 játék jutott az új csapatában. A New York Jetstől nagyot sokat vártak az idei szezonban de minden szertefoszlott Rodgers sérülésekor. Tulajdonképpen az első mérkőzésen véget ért a Jets szezonja. (bár elvileg még visszatérhet)

Anthony Richardson a Draft negyedik választottja volt így nagyon sokat vártak tőle és biztatóan kezdte a pályafutását de hamar véget ért az újonc szezonja. Vállsérülés miatt az ötödik forduló után partvonal mellé került és készülhet a következő szezonra.

Kirk Cousins és a Vikings szezonja nagyon nehézkesen indult de szépen lassan formába lendültek. Majd megsérült az irányító Achilles-ína és miután lejár a szerződése lehet, hogy többet nem fogja magára ölteni a Minnesota Vikings szerelését.

Daniel Jones nagyon gyenge szezont futott és lehet, hogy megváltás számára a sérülés, hogy mihamarabb maga mögött hagyhatja a rossz szezont. Keresztszalag szakadás miatt csak jövőre bizonyíthatja, hogy megérte a neki adott nagy szerződés.

Deshaun Watson válla sérült meg az előző fordulóban és a héten sérültlistára tette a Cleveland Browns. Watson eddig nagyon gyengén teljesít a Browns szerelésében így mondhatni, hogy extra időt kapott, hogy felkészüljön a következő szezonra.

Mindent egybevetve ez az irányítókat érintő példátlan sérülés hullám hatalmas csapás az egész ligára nézve. Kulcsfontosságú a csapatra nézve, hogy stabil irányító álljon a center mögött. A felsorolt játékosok kiesése miatt sok mérkőzés is nagyon sokat veszít a minőségéből.

Fotó: nbcphildelphia.com