Brazíliában rendeznek először NFL mérkőzést a Dél-Amerikai kontinensen

Az NFL, amely már most is minden évben mérkőzéseket játszik Angliában és Németországban, 2024-ben egy új kontinensre látogat el. Ma bejelentették, hogy jövőre a brazíliai São Paulóban alapszakasz mérkőzést játszanak majd. A mérkőzés időpontját és a játszó csapatokat még nem jelentették be.

São Paulóra a spanyolországi Madrid helyett esett a választás, bár Peter O'Reilly, az NFL klubügyekért, nemzetközi és ligaeseményekért felelős ügyvezető alelnöke szerint Madrid már 2025-ben otthont adhat egy mérkőzésnek.

"A jó hír az, hogy mindkettő valóban életképes és érdekeltek mérkőzések megrendezésében" - mondta O'Reilly az NFL.com-nak. "Lehetőségünk van rá, hogy a jövőben Madridban és Brazíliában játsszunk, nagyon örülnénk ennek megvalósulásának. Az ok, amiért először Brazíliát választottuk, valóban ahhoz kötődik, hogy először megyünk egy új kontinensre, Dél-Amerikába."

sportmania.png

A 2024-es brazíliai mérkőzés valószínűleg csak a kezdete az NFL azon tervének, hogy több nemzetközi városban játsszon. A tulajdonosok szerdán elfogadtak egy határozatot, amely minden csapatot arra kötelez, hogy négyévente játsszon egy nemzetközi mérkőzést - ami azt jelenti, hogy az NFL a 2025-ös szezontól kezdve akár nyolc nemzetközi mérkőzést is beiktathat.

A Jacksonville Jaguars külön megállapodással rendelkezik arról, hogy a londoni Wembley Stadionban játszhat egy mérkőzést, ami nem számít bele a liga összesítésébe. A 2024-es évben a Jaguars a Wembleyben játszik, São Paulo mellett két meccs lesz a Tottenham Hotspur Stadionban és egy meccs a németországi Münchenben.

Fotó: nfl.com

Címkék: nfleurope