A Saints visszarángatta a Giantst a valóságba

Véget ért a gyengén játszó ellenfeleknek miatti 3 hétig tartó tündérmese és sima vereséget szenvedtünk a New Orleans Saints otthonában.

A támadófallal kell kezdeni, amely visszatért az eredeti állapotába és Andrew Thomas-on kívül nincs más kezdő szinten teljesítő játékosunk. Az a Tanoh Kpassagnon szerzett 3 sacket, aki az eddigi pályafutása során négynél több alkalommal egyszer sem zúzta le egy szezonon belül az ellenfél irányítóját. Összesen hétszer értek oda Tommy DeVito-hoz, így ennek valamint a jó coverage-nek köszönhetően totál ineffektív volt a játékosunk. Az egyik futása után a villanyt is lekapcsolták nála, amely után kész csoda volt, hogy az orvosok visszaengedték a pályára. Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy innentől kezdve csak a médiaszempontok jelenthetik a kezdőcsapatban való maradását, hiszen jobb nála Tyrod Taylor. Az elkapók közül Darius Slayton hozta azt amit várhatunk tőle, a többiek láthatatlanul mozogtak a pályán. Hiába remekelt múlt héten Wan’Dale Robinson, ezen a délutánon ismét kijött a limitáltsága. Jól sikerült Darren Waller visszatérése, bár inkább csak biztonsági célpontot jelentett DeVito-nak. A futójáték nem létezett, Saquon Barkley 1,6, Matt Breida pedig 3,3 yardos futásonkénti átlagot produkált. A jelen feltételek mellett nincs értelme megfizetni egy futót. Sajnos erre képes ez az offense akkor, ha egy jól játszó védelemmel találja magát szembe, az elmúlt hetek győzelmeinél pedig ez egyik ellenfelünkről sem volt elmondható.

A védelem továbbra is magasabb szinten teljesített, de itt is alaposan látszottak a hiányosságok. Nagyon kényelmesen mozgott a zsebben Derek Carr, ő pedig ilyenkor hozni fogja a jó játékot. Mindössze Jason Pinnock szerzett egy sacket, a 4 emberes rush kis túlzással még megközelíteni sem tudta az irányítót. Korábban tettem már rá célzást, hogy mennyire félrevezető Kayvon Thibodeaux magas sack száma, hiszen a nyomások kialakításában nagyon nem brillírozik és ez csúnyán visszaköszönt a Saints ellen. Jobb volt nála Azeez Ojulari, de alapos erősítést érdemel a pass rush. A futás elleni védelem kicsit jobban teljesített, de a befektetett erőforrások alapján ez a minimum tőlük. A secondary-vel kapcsolatban élnék még némi kritikával, az első touchdownt nagyon benézte Xavier McKinney és neki azért nem szabadna ekkora hibát elkövetnie. Időnként a stratégiát sem értettem, hiszen több olyan elkapást láttam, amikor Deonte Banks volt Rashid Shaheeden, a fizikálisabb elkapókon pedig Adoree’ Jackson. Összességében azonban nem szeretném bántani a védelmet, hiszen ilyen támadójáték mellett bármelyik legalább átlagos szinten teljesítő offense 20 pont felett zárna.

sportmania.png

És hát a special team: először sikerrel teljesít Randy Bullock egy 56 yardos mezőnygólt, majd megsérül...

Nem voltam elájulva a Saints múlt heti teljesítményétől, de ahhoz képest tudtak javulni, a játékosaink pedig a győzelmek előtti formába estek vissza. Nehéz három hét következik, hiszen az Eagles ellen kell két alkalommal helytállni, illetve szilveszterkor a rájátszásba igyekvő Rams is kemény diónak ígérkezik. Csak azon csapatok ellen van esélyünk, amelyek hibát hibára halmoznak, a PO-ról való álmodozást pedig túlzónak tartottam. Az ünnepek alatti meccseknél mindenképp legyen alkohol a közeletekben!

Forrás:

New York Giants Hungarian Blog

giantsfootball.blog.hu