Már nagyon bánhatja Baker Mayfield elcserélését a Browns

A Cleveland Browns vezetősége tavaly júliusban váltásra szánta el magát, elcserélték korábbi 1/1-es játékosukat és egy egyéves kihagyás után visszatérő, eltiltásra váró irányítónak szavazott bizalmat. Másfél év elteltével kimondható, hogy nagyot hibáztak.

Bakery Mayfield-et elküldték a Carolina Panthers csapatához ami nem volt sikeres korszak az irányító életében. Még a szezon közben elküldték de szabadügynökként lecsapott rá a Los Angeles Rams. Matthew Stafford sérülése után kellett egy irányító és Mayfield nem vallott szégyent.

Sőt a teljesítménye miatt felfigyelt rá a Tampa Bay Buccaneers és szerződtették a visszavonuló Tom Brady helyére. Mayfield eddig meg is hálálta a bizalmat, az idei szezonban pályafutása legjobb idényét futja és valószínűleg megdönti az egyéi passzolt yard és passzolt TD rekordját.

A másik oldalon Deshaun Watson eddigi teljesítményéről nem lehet ilyen pozitívan beszélni. Tavaly és idén is 6 mérkőzés jutott neki, Két szezonja alatt 2.217 yardot, 14 touchdownt passzolt 9 interception mellett. Tavaly 79.1-es, idén 84.3-as irányítómutatóval zárt.

sportmania.png

Watson egy ötéves, 230 millió dolláros teljesen garantált szerződéssel rendelkezik így az érte kifizetett Draft tőke, a fizetése és a játéka miatt egyértelműen kijelenthető, hogy az utóbbi évek egyik (ha nem a) legrosszabb üzletét jelenti.

Mayfield jelenleg csak egyéves szerződéssel rendelkezik így a szezon után szabadügynök lesz. A mostani szezonja után, ha nem kínálkozik sokkal jobb alternatíva, akkor biztosan maradni fog. A szakértők egy Daniel Jones féle szerződést vizionálnak vele kapcsolatban. Ez nagyságrendileg négyéves, 160 millió dolláros szerződést jelent. Összehasonlításképpen: Mayfield eddigi profi pályafutása alatt 53.4 millió dollárt keresett.

Fotó: