A Super Bowl csapatok védelmei

Patrick Mahomes korszakát a támadójáték jellemzi de idén vitathatatlanul az irányító pályafutásának legjobb védelmével rendelkezik a Kansas City Chiefs. Az alapszakaszban a liga második helyén állt az engedett pontok (17,3) és az engedélyezett yardok (289,7) tekintetében.

A Chiefs a front sevenben és a secondaryben is All-Pro játékosokkal rendelkezik a defensive tackle Chris Jones és a slot cornerback Trent McDuffie személyében. L'Jarius Sneed szintén Pro Bowl tehetség a Chiefs külső cornerback posztján és a liga egyik legalulértékeltebb védője. Az AFC Főcsoport döntőben a Baltimore Ravens ellen Ő szerezte a mérkőzést is meghatározó fumblet a gólvonalon.

A San Francisco 49ers oldalán egy kicsit visszaesett a védelem. Ez már nem egészen az az első számú védelem, amellyel a 49ers egy évvel ezelőtt rendelkezett, amikor Nick Bosa 18,5 sackkel az év védőjátékosa volt. De még mindig elég jók.

Bosa vezetésével, aki 10,5 sacket szerzett, a nyolcadik helyen végeztek. És a nagydarab Javon Hargrave defensive tacklelel kiegészülve csak 89,7 futott yardot engedtek meccsenként (bár a Lions a Főcsoport döntőben 182 yardot szerzett ellenük). A 49ers masszív védelméből a cornerback Charvarius Ward és a linebacker Fred Warner is Pro Bowler lett, csatlakozva Bosa és Hargrave mellé.

Fotó: kansascity.com, yardbarker.com