Patrick Mahomes és a Chiefs dinasztia

Patrick Mahomes és a Kansas City Chiefs ismét varázsolt. Amikor a meccs a tét, nincs senki a világon, akit szívesebben tartanál a labdával a kezében, mint Mahomes-t. A Chiefs támadójátéka nagyon lassan indult be, ami nagyjából tükrözte az idei szezonjukat, és 3 pontot szereztek az első félidőben.

Aztán Mahomes elkezdte megtalálni Travis Kelce-t, amiben segítségére volt, hogy Dre Greenlaw már nem volt pályán. A mérkőzés végén kellett a pont és Mahomes ismét mezőnygól távolságra vezette a Chiefs-t. Egyenlítettek így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban a 49ers került előnybe egy mezőnygóllal így amikor a Chiefs megkapta a labdát pontot kellett szerezniük máskülönben elveszítik a mérkőzést. A hosszabbítás 15 percének lejárta előtt a Chiefs 3 yardos touchdownt szerzett Mecole Hardman elkapásának köszönhetően.

A Chiefs így az elmúlt 5 szezonban 3 alkalommal is bajnok lett és 19 év után az első csapat lett amelyik megvédte a címét. Mahomes a 3. bajnoki gyűrűje mellett megszerezte a 2.SB MVP címét is. Dinasztia bebetonozva.

Fotó: cnn.com